Äitienpäivän pääruokana on
jauhetusta hauesta ja jokiravuista paistetut maukkaat kalapihvit, jotka
tarjoillaan vihreän parsan, limettimajoneesin, viiriäisenmunien sekä rouheiden
perunalastujen kanssa. Ei kuitenkaan liian täyttävää, sillä tämän jälkeen pitää jaksaa nauttia vielä jälkiruoka. Annoksen valmistus on optimoitu siten, että suurin työ on
kalapihveissä, joka sekään ei oikeastaan ole työ eikä mikään. Limettimajoneesin
voi tehdä etukäteen. Parsat ja viiriäisenmunat voi kypsentää samassa kattilassa kun vaan muistaa nostaa munat kylmään veteen jäähtymään parin minuutin kiehumisen jälkeen,
ja perunalisuke ravistetaan lautaselle suoraan kaupan sipsipussista. Resepti on
kuudelle.
Limettimajoneesi
3
dl hyvää majoneesia (Hellmann’s Real tai itse tehty)
3
rkl limettimehua
1
tl juoksevaa hunajaa
1
tl erittäin hienoksi leikattua tuoretta tilliä
hienoa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Sekoita
ainekset keskenään ja anna makuuntua hetken aikaa jääkaapissa. Maista sitten
kastiketta ja jos siltä tuntuu, lisää suolaa/hunajaa/limettiä kunnes maku on ”suunmukainen”.
Hauki-jokirapupihvit
300-350
g nahatonta haukifileetä
200
g jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
1
dl kermaa
0,5
dl korppujauhoa
1
tl raastettua tuoretta inkivääriä
1
tl sitruunapippuria
0,5
tl suolaa
hiukan
mustapippuria myllystä
hiukan
valkopippuria myllystä
1
rkl sweet chili –kastiketta
1
kananmuna (koko L)
paistamiseen
voita
Valuta
jokiravunpyrstöt siivilässä. Jauha hauki sekä jokiravunpyrstöt joko lihamyllyssä
tai kutterissa niin, että hauen ruodot hienontuvat olemattomiin. Sekoita
keskenään kerma, korppujauhot, inkivääri, sitruunapippuri, suola, musta- ja
valkopippuri sekä sweet chili –kastike. Kun korppujauhot ovat turvonneet,
sekoita ne kala-rapumassan joukkoon yhdessä kevyesti vatkatun kanamunan kanssa.
Punnitse massa ja jaa se kuuteen tai kahteentoista keskenään samankokoiseen
kasaan. Taputtele kasoista litteitä ”jauhelihapihvejä”. Kun kastelet kätesi
kylmällä vedellä, massaa on helpompi käsitellä eikä se takerru sormiin.
Paista
kalapihvit pannulla voissa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Tarkista
ensimmäiseen pihviin tarvittava paistoaika ja kypsyys, jolloin osaat arvioida
loppujen pihvien paistoajan.
Viimeistele annokset limettiviipaleella ja tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti