perjantai 3. toukokuuta 2019

Vohvelirauta esiin! Suolaisia vohveleita, nyhtökanaa ja pekonia

Suolaiset vohvelit ovat ruokaa, joka tuntuu kuin se ei olisi ruokaa ollenkaan, vaan pelkkää herkuttelua. Ruoalla herkuttelua viikonloppuna, mikäs sen parempaa, joten vohveliraudat esiin sieltä kaapin perukoilta ja töihin.

Suolaisen vohvelin päällysteeksi levitimme Hellmanns’in majoneesia, viime syksynä tehtyä vihreää tomaatti-chilihilloa, ylikypsää kaninlihaa, paistettua pekonia sekä pikkelöityä punasipulia. Yhdistelmä oli ihan superhyvää.

Koska tällaisten ruokien reseptit ovat hyvinkin joustavia, osa näistäkin päällisistä on mahdollista korvata sillä mikä sattuu olemaan helpoiten saatavilla. Ihanan rapeaa pekonia ja happamanmakeaa punasipulia ei tässä kannata vaihtaa toiseksi, mutta liha voi käytännössä olla mitä tahansa hyvin maustettua nyhtölihaa, broileria, kania, possua (esim grilliribseistä) tai jotain muuta. Vihreän tomaatti-chilihillon voi korvata punaisella paholaisenhillolla - tai hätätapauksessa vaikka kaupan kurkkusalaatilla, joka sopii varsinkin possun kaveriksi.Pikkelöity punasipuli
Suolaiset vohvelit

3  munaa (koko L)
4 dl  maitoa
1 dl  hiilihapotettua vettä
4 dl  vehnäjauhoa
1,5 tl  leivinjauhetta
0,5 tl  suolaa
75 g  kädenlämpöistä voisulaa

Vatkaa munat kulhossa ja lisää maito sekä hiilihapotettu vesi (”vissy”). Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe sekä suola ja vatkaa ne muna-maitoseoksen joukkoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen vohvelien paistamista.

Paista vohvelit vohveliraudan käyttöohjeen mukaisesti ja tarjoile heti lämpimän rapeina.

Ei kommentteja: