tiistai 5. helmikuuta 2019

Siskonmakkara wok Kung Pao -tyyliin



Kanaa Kung Pao on yksi suosituimpia kiinalaisen keittiön ruoista. Tein lauantaina kotikeittiöön sopivan muunnelman tästä ruokalajista. Kana on korvattu siskonmakkaralla ja on mukava erilainen vaihtoehto sinänsä mainioille siskonmakkarakeitolle ja –kastikkeelle.



Siskonmakkara wok Kung Pao tyyliin

400 g             siskonmakkaroita
2 rkl              rypsiöljyä

Marinadi
1 rkl              soijakastiketta
(1 rkl             Shaoxing – viiniä tai kuivaa sherryä)
1 rkl              maissitärkkelystä
½ rkl             rypsiöljyä

Kastike
1 rkl              riisiviinietikkaa
2 rkl              soijakastiketta
1 rkl              Ketjap Manista
3 rkl              (ruoko)kidesokeria
1 rkl              maissitärkkelystä
½ dl               vettä

Lisäksi
1 - 2              valkosipulinkynttä viipaleina
2 cm              viipaloitua tuoretta inkivääriä
6 kpl              kuivattua linnunsilmächiliä murskattuna (maun mukaan + / -)
1 pss              itämaisia/kiinalaisia wokvihanneksia
1 dl               (suolattuja ja) paahdettuja maapähkinöitä
2 rkl              rypsiöljyä wokkaamiseen
2                    kevätsipulia varsineen paloiteltuna
                      (hienonnettua korianteria)

Wokin kanssa
                      keitettyä basmatiriisiä


Valmista marinadi yhdistämällä kaikki ainekset riittävän isossa kulhossa. Kuumenna öljy (wok)pannulla ja puristele makkaroista sisus palleroiksi pannulle parissa-kolmessa erässä.  Paista ne kypsiksi ja siirrä marinadin joukkoon. Pyörittele makkarapallerot marinadissa ja anna maustua sen aikaa, kun teet kastikkeen ja muut valmistelut. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Paloittele kevätsipulit ja viipaloi valkosipuli ja inkivääri.

Kuumenna öljy korkealaitaisella (wok)pannulla, lisää viipaloitu inkivääri, valkosipuli sekä murskattu linnunsilmächili. Sekoita pieni hetki ja lisää sitten wokvihannekset pannulle. Kypsennä niitä viitisen minuuttia ja kaada sitten makkarapallurat marinadeineen pannulle. Sekoita ja kaada pähkinät ja kastike sekaan. Anna porista vielä minuutin verran samalla sekoitellen. Ripottele lopuksi kevätsipuliviipaleet (ja korianteri) wokin päälle.

Tarjoa lisäksi vielä basmatiriisiä, se tasoittaa maut ja täydentää aterian. Suluissa olevia aineksia voi käyttää tai olla käyttämättä.

Makkarasta, soijasta ja minulla suolapähkinöistä tuli riittävästi suolaisuutta. Keitin riisinkin ilman suolaa.


Ei kommentteja: