Kanaa Kung Pao on yksi suosituimpia kiinalaisen keittiön ruoista. Tein lauantaina kotikeittiöön sopivan muunnelman tästä ruokalajista. Kana on korvattu siskonmakkaralla ja on mukava erilainen vaihtoehto sinänsä mainioille siskonmakkarakeitolle ja –kastikkeelle.
Siskonmakkara wok Kung Pao tyyliin
400
g             siskonmakkaroita
2
rkl              rypsiöljyä
Marinadi
1
rkl              soijakastiketta
(1
rkl             Shaoxing – viiniä tai
kuivaa sherryä)
1
rkl              maissitärkkelystä
½
rkl             rypsiöljyä
Kastike
1
rkl              riisiviinietikkaa
2
rkl              soijakastiketta
1
rkl              Ketjap Manista
3 rkl              (ruoko)kidesokeria
1
rkl              maissitärkkelystä
½
dl               vettä
Lisäksi
1
- 2              valkosipulinkynttä
viipaleina
2
cm              viipaloitua tuoretta
inkivääriä
6
kpl              kuivattua
linnunsilmächiliä murskattuna (maun mukaan + / -)
1
pss              itämaisia/kiinalaisia
wokvihanneksia
1 dl               (suolattuja ja)
paahdettuja maapähkinöitä
2
rkl              rypsiöljyä wokkaamiseen
2                    kevätsipulia varsineen
paloiteltuna
                      (hienonnettua korianteria)
Wokin kanssa
                      keitettyä basmatiriisiä
Valmista
marinadi yhdistämällä kaikki ainekset riittävän isossa kulhossa. Kuumenna öljy
(wok)pannulla ja puristele makkaroista sisus palleroiksi pannulle
parissa-kolmessa erässä.  Paista ne
kypsiksi ja siirrä marinadin joukkoon. Pyörittele makkarapallerot marinadissa
ja anna maustua sen aikaa, kun teet kastikkeen ja muut valmistelut. Sekoita
kastikkeen ainekset keskenään. Paloittele kevätsipulit ja viipaloi valkosipuli
ja inkivääri. 
Kuumenna
öljy korkealaitaisella (wok)pannulla, lisää viipaloitu inkivääri, valkosipuli
sekä murskattu linnunsilmächili. Sekoita pieni hetki ja lisää sitten
wokvihannekset pannulle. Kypsennä niitä viitisen minuuttia ja kaada sitten
makkarapallurat marinadeineen pannulle. Sekoita ja kaada pähkinät ja kastike
sekaan. Anna porista vielä minuutin verran samalla sekoitellen. Ripottele
lopuksi kevätsipuliviipaleet (ja korianteri) wokin päälle. 
Tarjoa
lisäksi vielä basmatiriisiä, se tasoittaa maut ja täydentää aterian. Suluissa
olevia aineksia voi käyttää tai olla käyttämättä.
Makkarasta,
soijasta ja minulla suolapähkinöistä tuli riittävästi suolaisuutta. Keitin
riisinkin ilman suolaa.
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti