Vielä ehtii askarrella vähän lisää joulusuklaita yllätyslahjaksi ystäville ja sukulaisille. Tarvitset vain corn flakes hiutaleita, voita, fariinisokeria, tummaa suklaata ja sormisuolaa. Kas näin se käy.
Murosuklaa
120 g maissihiutaleita (corn flakes)
125 g voita
200 g fariinisokeria
2 kpl 180 g levyä tummaa suklaata
hiukan sormisuolaa
Vuoraa noin 20 x 30 cm vuoka leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Mittaa kattilaan fariinisokeri sekä voi pieninä paloina. Kuumenna ainekset kiehuvaksi koko ajan sekoitellen niin että sokeri sulaa ja seos muuttuu hiukan sakeammaksi. Lisää sitten maissihiutaleet ja sekoita kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.
Levitä seos tasaisesti vuokaan leivinpaperille. Laita toinen pala leivinpaperia massan päälle ja painele se tiiviiksi. Poista paperi massan päältä ja laita vuoka uuniin 5 minuutiksi. Anna sen jälkeen jäähtyä 15-20 minuuttia.
Paloittele suklaa mikronkestvään astiaan ja sulata mikrossa 30 sekunnin jaksoin aina välillä sekoittaen kunnes suklaa on sulanut levityskelpoiseksi. Kaada suklaa jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita. Pieni ”palettiveitsi” olisi ollut kätevä, vaan sellaista ei nyt ollut käsillä - mutta meni se jotenkin näin nuolijallakin sivellen.
Lopuksi ripottele suklaan päälle hiukan sormisuolahiutaleita ja jäähdytä jääkaapissa.
Kun suklaa on kovettunut, murosuklaan voi paloitella.







Ei kommentteja:
Lähetä kommentti