tiistai 18. maaliskuuta 2025

Kahvipuustit

Kun korvapuustiin lisätään kahvin makua ja runsas kuorrute, siitä tulee suorastaan juhlapullaa, kahvin ystävän juhlapullaa. Tavallista hyvää pullataikinareseptiä ei tarvitse paljoa parannella, paitsi että tässä on kahvin makua taikinassa, täytteessä ja kuorrutteessa. Siis ihan kaikessa. Juuri sopivasti.


 

 

Kahvipuustit

(12 kierrepullaa)
 
   taikina
2,5 dl             maitoa
1 pss (11 g)   kuivahiivaa
90 g               sokeria
1                    muna
500 + 50 g     vehnäjauhoa
0,5 tl              suolaa
2 tl                 hienoksi jauhettua kardemummaa
0,5 tl              espresso pikakahvijauhetta
80 g               jäähtynyttä voisulaa

   täyte

75 g               pehmeää voita
1,5 rkl            kanelia
1 dl                ruokokidesokeria
1 rkl               espresso pikakahvijauhetta

   voitelu

1                    kananmuna
1 rkl              maitoa

   kuorrute (tästä tulee enemmän kuin tarpeeksi)

40 g               pehmeää voita
200 g             philadelphia tuorejuustoa
2 tl                 espresso pikakahvijauhetta
0,5 tl              vaniljauutetta
¼ tl                suolaa
2 dl                tomusokeria

 

Mittaa ensin 500 g vehnäjauhoa ja sekoita siihen kardemumma sekä pikakahvijauhe. Mittaa toiseen astiaan 50 g vehnäjauhoa ja siihen suola.

Kaada isoon kulhoon maito, kuivahiiva, sokeri sekä munat ja sekoita. Lisää sitten voisula sekä vehnäjauho johon on sekoitettu kardemumma sekä pikakahvijauhe. Vaivaa aineksia noin 8 minuuttia Lisää lopuksi se 50 g vehnäjauhoa johon on sekoitettu suola ja vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota kulhossaan 30-40 minuuttia kevyesti peitettynä.

 
Sekoita pehmeä voi, kaneli, pikakahvijauhe sekä sokeri tasaiseksi tahnaksi.
Kauli taikina kooltaan noin 50 x 40 cm ja tasaisen ohueksi levyksi.
Levitä maustettu voiseos tasaisesti taikinan päälle niin että toiselle pitkälle sivulle jää pari senttiä ilman täytettä.
Kääri taikina rullalle toiselta pitkältä sivulta alkaen siten, että täytteetön reuna jää uloimmaksi, jolloin täyte ei heti pursuile pitkin pöytää.
 
 

Leikkaa rulla 12:ksi tasakokoiseksi viipaleeksi ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Nostata puusteja liinalla peitettynä 45-60 minuuttia.


Yhdistä kananmuna sekä maito, vatkaa seos tasaiseksi ja voitele puustit.
Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 10-12 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Jäähdytä puustit ritilällä.

Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin ja kuorruta jäähtyneet leivonnaiset.

 


Ei kommentteja: