Kun
korvapuustiin lisätään kahvin makua ja runsas kuorrute, siitä tulee suorastaan
juhlapullaa, kahvin ystävän juhlapullaa. Tavallista hyvää pullataikinareseptiä
ei tarvitse paljoa parannella, paitsi että tässä on kahvin makua taikinassa,
täytteessä ja kuorrutteessa. Siis ihan kaikessa. Juuri sopivasti.
Kahvipuustit
(12
kierrepullaa)
taikina
2,5 dl maitoa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
90 g sokeria
1 muna
500 + 50 g vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
2 tl hienoksi
jauhettua kardemummaa
0,5 tl espresso
pikakahvijauhetta
80 g jäähtynyttä
voisulaa
täyte
75 g pehmeää
voita
1,5 rkl kanelia
1 dl ruokokidesokeria
1 rkl espresso
pikakahvijauhetta
voitelu
1 kananmuna
1 rkl maitoa
kuorrute
(tästä tulee enemmän kuin tarpeeksi)
40 g pehmeää
voita
200 g philadelphia
tuorejuustoa
2 tl espresso
pikakahvijauhetta
0,5 tl vaniljauutetta
¼ tl suolaa
2 dl tomusokeria
Mittaa ensin 500 g vehnäjauhoa ja sekoita
siihen kardemumma sekä pikakahvijauhe. Mittaa toiseen astiaan 50 g vehnäjauhoa ja
siihen suola.
Kaada isoon kulhoon maito, kuivahiiva, sokeri
sekä munat ja sekoita. Lisää sitten voisula sekä vehnäjauho johon on sekoitettu
kardemumma sekä pikakahvijauhe. Vaivaa aineksia noin 8 minuuttia Lisää lopuksi se
50 g vehnäjauhoa johon on sekoitettu suola ja vaivaa taikinaa vielä muutaman
minuutin ajan. Anna taikinan kohota kulhossaan 30-40 minuuttia kevyesti peitettynä.
Sekoita pehmeä voi, kaneli, pikakahvijauhe sekä
sokeri tasaiseksi tahnaksi.
Kauli taikina kooltaan noin 50 x 40 cm ja
tasaisen ohueksi levyksi.
Levitä maustettu voiseos tasaisesti taikinan
päälle niin että toiselle pitkälle sivulle jää pari senttiä ilman täytettä.
Kääri taikina rullalle toiselta pitkältä sivulta
alkaen siten, että täytteetön reuna jää uloimmaksi, jolloin täyte ei heti
pursuile pitkin pöytää.
Leikkaa rulla 12:ksi tasakokoiseksi viipaleeksi
ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Nostata puusteja liinalla
peitettynä 45-60 minuuttia.
Yhdistä kananmuna sekä maito, vatkaa seos
tasaiseksi ja voitele puustit.
Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin
10-12 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Jäähdytä puustit ritilällä.
Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin ja
kuorruta jäähtyneet leivonnaiset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti