sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Bratwurst-tortellonikeitto - arkiateria vajaassa 10 minuutissa


Etteikö ruoanlaittoon muka ole aikaa? Siinä ajassa - tai jopa nopeammin - missä mikrossa lämmittää neljä einesannosta, valmistaa maukkaan bratwurst-tortellonikeiton ihan itse. Salaisuus on puolivalmisteissa. Monissa perheissä italialaiset tomaattisäilykkeet ovat nykyisin ruokakaapin vakiovarusteita. Tuorepasta-tortellonien täytteissä on paljon valinnan varaa. Niillä on melko pitkä säilyvyys, joten kun niitä on varalla keittiössä, pikainen ateria on enää vain tekemistä vaille valmis. Vajaassa 10 minuutissa. Todellista pikaruokaa.


 

Bratwurst-tortellonikeitto

 

tilkka ruokaöljyä paistamiseen

4  isoa bratwurstia (tai pakkaus pieniä Nürnbergin bratwursteja)
2 x 400 g  tölkki tomaattimurskaa
2  kanaliemikuutiota
10 dl  kuumaa vettä
2 x 250 g pakkaus  tortelloneja (täyte oman maun mukaan)
150 -200 g  tuoretta pinaattia
(parmesaaniraastetta)
 

Leikkaa bratwurstit pienemmiksi paloiksi ja ruskista ne öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan tomaattimurska sekä kanaliemikuutiot. Lisää vesi (huuhtele sillä kattilaan kaikki tölkkeihin jäänyt tomaattimurska) ja kuumenna kiehuvaksi. Kun keitto kiehuu, lisää tortellonit sekä pinaatti ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, noin 2 minuuttia tai mitä paketin kyljessä lukeekin. Kun pasta on valmista, keitto on syötävissä. Pinnalle voi halutessaan ripotella parmesaaniraastetta.

 

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tämä on kyllä kiva keitto ja tosiaan niin helppo ja nopea. Ja jos ei keitto innosta ja sähkö on edullista, niin tekee uunivuokana vähemmällä liemellä ja paljolla juustolla.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Sari - CampaSimpukka
Nuo valmistortellonit ovat kyllä tosi kätevät melkein mihin tahansa :)