tiistai 22. marraskuuta 2022

Jauheliha-riisi-juustopannu on ehkä paras jauheliharuoka ikinä


Noniin, tässä jauheliharuoka kaikille, jotka ovat lopen kyllästyneitä jauhelihaan. Alkuperäinen resepti on peräisin australialaisen kokin ja ruokatoimittajan Liz Macrin keittiöstä, mutta me vähän suometimme sitä soveltuvilta osin, kuten itse tehdyllä barbequekastikkeella. Hyvää barbeque -valmissoosia kun emme vielä tähän mennessä ole onnistuneet löytämään ja se on kuitenkin ihan tärkeä ja oleellinen osa tätä jauhelihapannua. Todella helppo resepti on periaatteessa neljälle, mutta kun sitä on maistanut, todennäköisesti siitä halutaan isompi uusinta niin pian kuin mahdollista, ehkä jo seuraavana päivänä.


 

Paras jauheliharuoka ikinä?

                     sinappimajoneesi:

                     1 dl  majoneesia
                     2 tl  dijon sinappia
                     2-3 rkl  maitoa
                     tomaattisalaatti:
                     3  tuoretta tomaattia
                     2  kevätsipulia
                     1  iso sipuli pieninä kuutioina

1 rkl  ruokaöljyä

1 paketti  (noin 150 g) pekoniviipaleita
400 g  naudan jauhelihaa
1 tl  valkosipulijauhetta
2 tl  dijon sinappia
4 -5 rkl  barbequekastiketta 
 

barbequekastike:

3 rkl  ruokaöljyä

2,5 dl  Heinz ketsuppia

0,5 dl  vettä

0,5 dl  omenaviinietikkaa

0,5 dl  ruokokidesokeria

1,5 tl  valkosipulijauhetta

2 tl  paprikajauhetta

1 tl  savupaprikajauhetta

1 tl  chilijauhetta

1 tl  cayennepippurijauhetta

1 tl  rouhittua mustapippuria

1/2  lihaliemikuutio murennettuna

 

Sekoita kaikki ainekset kasarissa, kuumenna ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä kastike ennen käyttöä.

 
500 g  kylmää keitettyä pitkäjyväistä riisiä
          (tai 2 x 250 g pkt ”2 min” pikariisiä)
2 - 3 dl  melko hienoksi raastettua pehmeää juustoa (tässä cheddar & gruyere)
lisäksi tarjoiluun maustekurkkuviipaleita

 

Aloita misaamalla kaikki ainekset valmiiksi:

Valmista ensin barbequekastike ohjeen mukaan. 

Valmista seuraavaksi sinappimajoneesi. Sekoita keskenään majoneesi sekä sinappi ja ohenna seosta maidolla sen verran että siitä voi pursottaa siistejä raitoja.

Tee seuraavaksi tomaattisalaatti. Halkaise tomaatit neljäksi lohkoksi, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa lohkot puolen sentin kuutioiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Jaa sipulista vajaa neljännes tomaattisalaatin joukkoon ja loput odottamaan paistoa. Sekoita tomaattisalaatti ja mausta se ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Leikkaa pekonit ihan pieniksi paloiksi.


Ja sitten se varsinainen ruoka:

Kaada isolle paistinpannulle ruokaöljy ja paista siinä pekonipalat. Kun pekoni on ruskistunut, nosta lihat lautaselle talouspaperin päälle, mutta jätä rasva pannulle. Ruskista sitten samalla pannulla jauheliha ja kun se alkaa olla täysin kypsää 7-8 minuutin kuluttua, lisää valkosipulijauhe sekä paistoa odottaneet sipulikuutiot.

Kun sipuli on pehminnyt, lisää dijon sinappi sekä barbequekastike ja sekoita. Lisää kylmä riisi, sekoita se jauhelihaseoksen joukkoon ja paistele keskilämmöllä noin 5 minuuttia kunnes riisi on lämmennyt. Sekoita sitten joukkoon puolet ruskistetusta pekonista ja ripottele paistoksen pinnalle pehmeä, hyvin sulava juustoraaste. Peitä pannu kannella ja anna juuston sulaa paistoksen päälle ensin pari minuuttia niin että pannu on lämpimällä keittolevyllä, minkä jälkeen nosta pannu pois lämmöltä ja anna tekeytyä kannen alla vielä muutaman minuutin ajan.

Viimeistele pannullinen muutamalla lusikallisella tomaattisalaattia ja raidoita pinta sinappimajoneesilla. Laita vierelle loput pekonit, tomaattisalaatti, barbequekastiketta, sinappimajoneesi sekä maustekurkkuviipaleita. Tarjoile heti.


Ei kommentteja: