perjantai 8. heinäkuuta 2022

Kanapastavuoka ja sipulikeittopussi


Vieläkö joku valmistaa lihapullataikinan sen retron 70-luvun ohjeen mukaan, jossa jauhelihan mausteeksi käytettiin pussillinen sipulikeittojauhetta? Sipulikeittopussin taika ei ole vieläkään kadonnut, ainakaan jos on uskomista australialaisiin. Taas kerran selatessani australialaisen Coles –ruokakauppaketjun reseptejä bongasin mielenkiintoisen ("cheap family dinner") pikaruokaohjeen, kanapastavuoan joka oli maustettu ranskalaisella sipulikeitolla. Miten retro kokki voisi vastustaa lapsuuden makuja.

Kaiken lisäksi tämä on kelpo resepti kuumaan kesäpäivään. Ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa kun käytettävissä on yksi kaupan grillikana. Eipä paljon rasita kotikokkia. Resepti on neljälle tosinälkäiselle ja jos pastan määrää vähän lisää, kyllä tuosta riittää viidellekin.

 


 

Todella pikainen kanapastavuoka sipulikeittomausteella

250 g  pennepastaa

1 + 1 rkl  oliiviöljyä
200 g  pieniä ruskeita herkkusieniä karkeasti pilkottuna
1 rkl  tuoretta timjamia, vain lehdet
1 kokonainen  grillattu kana tai vastaava määrä muuta grillikanaa
1 pussillinen (70-80 g)  tuoretta babypinaattia
1 pussi  ranskalaista sipulikeittojauhetta
3 dl  maitoa
2 dl  kermaa
1 pussi (150 g)  mozzarella juustoraastetta
tuoretta persiljaa

 

Öljyä kohtalaisen kokoinen uunivuoka.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kun pasta on kypsää, valuta se.
Perkaa kana luuttomaksi ja leikkaa/revi lihat pieniksi paloiksi.

Sillä välin kun pasta kiehuu, kuumenna 1 rkl öljyä isolla, syvällä paistinpannulla. Lisää sienet sekä timjami ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan kunnes sienet pehmenevät.

 


Laita uuni lämpiämään mahdollisimman kuumalle grilliteholle.

Lisää sienten joukkoon kanapalat, ranskalainen sipulikeittojauhe, pinaatti, kerma, maito sekä runsas puolet juustoraasteesta, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Kun seos alkaa kuplia ja juusto on sulanut, kääntele joukkoon kypsä pasta.

Kumoa seos paistinpannulta uunivuokaan, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja työnnä vuoka uuniin ylätasolle. Grillaa muutaman minuutin ajan tai kunnes juusto on sulanut ja pinta ruskistunut. Viimeistele ruoka hienonnetulla tuoreella persiljalla.

Kuten kaikki vuokaruoat, maku on parempi kuin ulkonäkö. Maistui kyllä ihan retrolta.

 

p.s. Jos ei innostu sipulikeittopussista, tällaiseen vuokaruokaan saa makua esimerkiksi  sinihomejuustolla.

 


 

Ei kommentteja: