torstai 25. kesäkuuta 2020

Kana - caesarburgerit grillissä

Grilliruoan kanssa on tapana tarjota jotain hyvää salaattia. Ne voi myös yhdistää hampurilaiseksi, kuten tässä kun broileri-caesarsalaatti tarjoillaan burgerina. Salaatti on halkaistua sydänsalaattia, johon paistetaan grilliraidat, leipäkrutongit korvaa valkosipuli-oliiviöljyllä sivellyt briossi –burgersämpylät, hyvin maustetun ja grillatun kanafileen päälle raastetaan paksu kerros parmesaania ja kaiken kruunaa itse tehty caesarkastike.


Caesar -salaatinkastike talon tapaan

200 g  majoneesia (Hellmann’s tai itse tehty)
2 rkl  sitruunamehua
3  sardellifileetä hienonnettuna
2  valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5 tl  dijonsinappia
1,5 tl  worcesterkastiketta
1,5 dl  hienoksi raastettua parmesaania
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Hienonna sardellit ja valkosipulinkynnet ihan hienoksi. Parmesaanin täytyy olla vastaraastettua eikä mitään valmista purkkitavaraa. Sekoita ainekset keskenään, mutta älä käytä blenderiä tms. Kastike saa jäädä rakeiseksi.Kana - caesarburgerit
(neljä burgeria)

4 briossi –hampurilaissämpylää (tee itse tai osta valmiit)
4 rkl oliiviöljyä ja 3-4 valkosipulinkynttä

2 broilerin rintafileetä
suolaa, mustapippuria ja muita sopivia mausteita (valkosipulijauhe, cayenne toimii hyvin)
pala parmesaania

2 pientä sydänsalaattia
itse tehtyä caesar –salaatinkastikettaSivele sämpylänpuolikkaat valkosipuliöljyllä ja grillaa niihin raidat molemmin puolin.

Halkaise broilerinfileet yhteensä neljäksi litteäksi kanapihviksi, nuiji sen verran että pihvit ovat suunnilleen tasapaksuisia, mausta ne ja grillaa kypsiksi. Raasta valmiiden pihvien päälle parmesaania.


Halkaise sydänsalaatit ja grillaa halkaisupintohin grilliraidat. Painele salaatinpuolikkaita paistinlastalla vähän litteämmiksi. Lusikoi grillatuille salaateille caesarkastiketta.

Laita täytteet sämpylöiden väliin ja nauti caesarpurilaiset heti.


Ei kommentteja: