torstai 4. kesäkuuta 2020

Mustaherukka - ranskankerma - pannacottamousse


Tulipa tästä melkoinen otsikko ruoan nimeksi... Pakastimesta löytynyt rasiallinen viimekesäistä mustaherukkaa pääsi arvoaan vastaavaan käyttöön jälkiruoaksi. Pannacotta on helppo tehdä ja siihen saa helposti hukatuksi jääkaapista purkinpohjia erilaisia maitotuotteita kuten tässä, creme fraichea ja ruokakermaa. Seoksen hyydyttyä vatkasin sen vaahtomaiseksi ja vasta sitten annostelin pieniin laseihin. Siten massasta tulee kuohkeampaa. Kun tekee pannacottamoussen ihan pieniin astioihin, voisi kuvitella että sitä on enemmänkin ja jälkiruokaa riittää useammaksi päiväksi.


Mustaherukka-ranskankerma-pannacottamousse

250 g mustaherukoita (tuore tai pakaste)
1 dl sokeria
150 g ranskankermaa
1,5 dl ruokakermaa
5 g liivatelehtiä (2,5 x 2 g tai 3 x 1,7 g)
viimeistelyyn
marenkirouhetta

Ota mustaherukoista heti erilleen 50 g marjoja, jotka käytetään annosten viimeistelyyn. Lisää pikkuripaus sokeria ja laita jääkaappiin mehustumaan.

Laita kulhoon 200 g mustaherukoita sekä sokeri ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita herukoiden joukkoon ranskankerma sekä 1 dl ruokakermaa. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna puoli desiä kermaa mikrossa kiehumispisteeseen, puserra liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuuman kerman joukkoon. Sekoita kerma-liivateseos huolella mustaherukkaseoksen joukkoon ja laita kulho jääkaappiin 5-6 tunniksi hyytymään. Kun pannacotta alkaa olla hyytynyt, vatkaa se vaahtomaiseksi. Jaa pannacottamousse 8-10 pieneen jälkiruokamaljaan ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään vielä muutamaksi tunniksi tai mielellään jopa seuraavaan päivään.

Viimeistele annokset marenkirouheella ja kokonaisilla mustaherukoilla.

Ei kommentteja: