keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Espanjalaisia makupaloja


Mökillä pitää olla aina jotain, josta saa nopeasti ja helposti taiotuksi sopivaa vierasvaraa. Vaikka en muuten erityisemmin pidä tölkissä myytävästä croissant –taikinasta (= liian pullamaista…), se on ihan kätevä hätäapu ja muuttuu ihan siedettäväksi, kun taikinan sisään käärii jotain sopivaa täytettä.

Helsingin Vanhassa kauppahallissa toimii espanjalainen kauppa, joka myy kaikkea sellaista mitä muualta et löydä – kuten aitoa, tammenterhoja popsineesta Iberian mustastapossusta valmistettua pata negra -kinkkua tai kvittenimarmeladia. Näistä ja espanjalaisesta Manchego –juustosta teimme kulhollisen naposteltavia käärimällä ne croissant –taikinaan ja paistamalla ne minimuffinipellillä. Croissupallerot hupenivat hetkessä, joten vastaisuudessa tietää paistaa näitä tupla- tai jopa triplasatsin.

Ja jos jääkaapissa ei satu olemaan valmistaikinaa, pata negra -kinkku, Manchego -juusto ja kvittenimarmeladi ovat ihan upeaa tarjottavaa vaikka voileipäkeksien kanssa.


Espanjalaiset makupalat valmistaikinasta

vuokien voiteluun hiukan voita, oivariinia tms
1 tölkki valmista croissant -taikinaa
Iberian kinkkua
voimakasta Manchego -juustoa
kvittenimarmeladia (Membrillo)
voiteluun 1 kananmuna

Voitele minimuffinipellin kolot. Avaa taikinatölkki ja levitä se auki työtasolle. Leikkaa kaikki isot taikinakolmiot neljäksi vielä pienemmäksi kolmioksi.Laita jokaiselle taikinakolmiolle pieni pala pata negra –kinkkua, Manchego –juustoa sekä kvittenimarmeladia,


kääri taikina rullalle ja laita minimuffinipellin koloon. 


Kun kaikki 24 koloa on täynnä, voitele taikinan pinta vatkatulla kananmunalla ja paista 180 asteessa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja: