perjantai 2. maaliskuuta 2018

Dukkahkuorrutettua broileria ja kukkakaalitabbouleh



Ihana lounassalaatti syntyy dukkah -maustesekoituksella kuorrutetuista broilerin paistileikkeistä ja raikkaasta kukkakaalitabboulehista. Kumpikin pitää valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta kaikki mahtavat maut ehtivät kehittyä ja tasaantua. Jos työpaikalla avaa tällaisen lounasrasian, niin voipi olla että muutama työkaveri siinä vieressä alkaa vilkuilla kateellisena. Reseptin määrästä riittää neljälle.

Dukkah

20 g pistaasinsydämiä
40 g hasselpähkinää
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl jeeransiemeniä (juustokumina)
1 rkl fenkolinsiemeniä
3 rkl seesaminsiemeniä

Rouhi pähkinöitä kevyesti, laita ne paistinpannulle ja paahda ne. Paahda sen jälkeen mausteet samalla pannulla. Varo polttamasta mausteita – varsinkin fenkolinsiemenet kärähtävät nopeasti. Kaada paahdetut pähkinät ja mausteet yleiskoneen kutteriin ja rouhi ne hienoksi, helposti ripoteltavaan muotoon.


Dukkahkuorrutetut broilerin paistileikkeet

600 g broilerin paistileikkeitä (n 8 kpl)
2 rkl oliiviöljyä + 1 tl seesamiöljyä
hienoa merisuolaa
dukkah –maustesekoitusta

Taputtele paistileikkeiden pinta kuivaksi, ripottele joka puolelle hiukan suolaa ja sivele pintaan vielä oliiviöly-seesamiöljyseosta. Lopuksi taputtele joka puolelle juuri valmistamaasi dukkahia.

Laita maustetut paistileikkeet uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa 25-30 minuuttia kunnes liha on kokonaan kypsää, mutta ei kuivaa. Jäähdytä lihat ennen käyttöä.



Kukkakaalitabbouleh

1 kukkakaali
3-4 tomaattia
1 kurkku
1 pieni punainen chili
6 kevätsipulia
2-3 dl silputtua tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl silputtuja tuoreita mintunlehtiä (vahva minttu!)
puolikkaan granaattiomenan siemenet

1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
¼ tl jauhettua maustepippuria
¼ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua korianterinsiementä
ripaus muskottipähkinää
ripaus jauhettua inkivääriä

Raasta kukkakaalin kukinnot tai silppua ne yleiskoneen kutterissa pienen riisinjyvän kokoisiksi. Kuori kurkku ja leikkaa kurkku sekä tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa chili sekä kevätsipulit (myös vihreä osa) mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa lehtipersilja sekä mintunlehdet ohuiksi suikaleiksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet (täällä helppo ohje jota noudattamalla koko keittiö ei ole täynnä punaisia roiskeita). Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää kastike salaatin joukkoon, sekoita ja laita kulho jääkaappiin tekeytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi, mieluiten seuraavaan päivään.


2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Houkuttelevan näköinen ruoka! Juuri sopiva työlounas.

Tuplaespresso kirjoitti...

Mä olen nyt ihan ihastunut dukkahiin. Sillä saa kunnon potkua näihin muuten aika mitättömän makuisiin raaka-aineisiin, kuten broileriin :)