Kun
hirven kanssa tarjottavaksi piti keksiä jotain uutta ja erilaista, päätin
kokeilla parsakaalista valmistettua ”tabboulehia”. Mausteiltaan se piti
sovittaa kotimaisen riistan metsäiseen makumaailmaan, joten perinteinen
tabboulehin mausteseos ei toiminut ihan sellaisenaan. "Tabboulehin" lisäksi hirvitournedoslautasella oli
myskikurpitsapyreetä, paahdettuja kirsikkatomaatteja ja ihan tavallista
kantarellikastiketta, sekä viimeistelynä pakastekuivattua puolukkarouhetta ja
hienoksi leikattua ruohosipulia.
Vihreä tabbouleh parsakaalista (hirven kanssa tarjottavaksi)
1 pienehkö parsakaali
puolikas pieni kukkakaali
puolikas kurkku karkeana raasteena
2 tomaattia
2 kevätsipulia
iso kourallinen lehtipersiljaa
pieni kourallinen tuoretta timjamia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
mausteseos
15 uunikuivattua mustaa oliivia
10 katajanmarjaa
10 mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl korianterinsiemeniä
2 tl karkeaa merisuolaa
Valmista ensin mausteseos. Mustia oliiveja kannattaa kuivata kaappiin vähän enemmänkin. Kuivattuina ne säilyvät purkissaan aika
kauan ja murskattuina antavat makua monenlaisiin ruokiin. Sekoita keskenään
mausteseoksen ainekset ja murskaa ne morttelissa tasaiseksi jauheeksi.
Parsakaali ja kukkakaali ryöpätään ennen käyttöä.
Irrota parsa- ja kukkakaalista paksuimmat varret
(joista voi valmistaa vaikka keittoa) ja leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi.
Kuumenna isossa kattilassa vettä ja ripaus suolaa. Kun vesi alkaa kiehua, lisää
ensin kukkakaalin kukinnot ja anna kiehua parin minuutin ajan. Lisää sitten joukkoon
parsakaalin kukinnot ja keitä vielä pari minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta
ja kaada kukinnot jääveteen jäähtymään. Leikkaa tomaatit ihan pieniksi
kuutioiksi ja viipaloi kevätsipulit ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersiljan
ja timjamin lehdet veitsellä. Laita ryöpätyt parsa- ja kukkakaalit kutterin
kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi muruksi. Laita isoon kulhoon kaikki ainekset ja
sekoita huolella. Annostele maustesekoituksesta ensin puolet, sekoita ja
maista. Lisää sitten loput mausteet tai vähemmän, jos siltä tuntuu. Anna ”tabboulehin”
maustua noin tunnin ennen tarjoilua.
Tabbouleh on luonteeltaan salaatti ja se tarjoillaan
kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti