Hevosenfileestä
oli jäljellä pitkä pätkä vielä senkin jälkeen, kun fileestä oli grillattu
muutama pihvi. Löysimme Mysi Lahtisen reseptin ”Moskovanpata”, joka resepti oli
kuin tehty tällaisen lihanpalan kypsentämiseksi. Runsaan kilon painoiseksi
pienentynyt filee oli nyt juuri sopiva kahdeksan hengen pataruokaan.
Mysi
Lahtisen resepti, mutta toteutus oli taas tehty pikku viilauksella
epätrendikkääseen tapaan. Alkuperäisreseptissä mainittu naudan paisti on meidän
versiossamme korvattu hevosen fileellä. Muuten tekotapa ja raaka-aineet ovat
samoja, kypsennysaikaa on vaan lyhennetty valmiiksi mureasta lihasta johtuen. Resepti
ja kuvat on mahdollista välittää eteenpäin tietokoneen ruudulla, ehkä jonain
päivänä myös tuoksu. Tämä nimittäin tuoksuikin todella herkulliselta.
Moskovanpata
1,2 kg hevosen
fileetä
3 sipulia
hienonnettuna
2 + 1 venäläistä
suolakurkkua kuutioituna
voita
3 rkl juoksevaa
hunajaa
2 tl rouhittua
mustapippuria
cayennepippuria maun
mukaan
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
150 g aurajuustoa
murustettuna
240 g smetanaa
Kuutioi liha ja ruskista se pannulla (kirkastetussa)
voissa 2-3 erässä ja siirrä sivuun odottamaan. Kuullota padassa ensin sipulit
ja lisää sitten 2 kuutioitua kurkkua ja kääntele pari minuuttia. Lisää
pippurit, sekoita ja kuullottele hetki. Lisää sitten pataan lihat ja sekoita.
Ripottele niille vehnäjauhot ja sekoita. Kaada lihaliemi pataan ja sekoita.
Sitten aurajuustomurut, joita sekoitetaan kunnes ovat sulaneet. Sitten on
smetanan vuoro mennä pataan ja taas sekoitetaan. Kansi päälle ja uuniin 45
minuutiksi. Anna padan muhia vielä jonkin aikaa liedellä uunin jälkeen ja
Moskovanpata on valmis. Se kolmas kurkku lisätään pinnalle pieninä kuutioina juuri ennen
tarjoilua.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti