Ystävänpäivän
pikkuleivät leivotaan tänä vuonna murotaikinasta. Taikinan voi tehdä itse tai
ostaa kaupan pakastealtaasta. Sydämelliset koristeet viimeistellään
vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
Valentinen
sydämet
(16-18
kpl)
400 g pakkaus kaupan murotaikinaa tai:
murotaikina
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
täyte
300 g vadelmamarmeladia
tomusokeria
vettä
Sulata pakastemurotaikina tai valmista oma.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna
voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan
muutamassa erässä. Jäähdytä taikina jääkaappilämpöön ennen kuin aloitat
leivonnan.
Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä
noin 6 x 8 cm paloja. Paina joka toisesta palasta irti piparimuotilla pienen
sydämen muotoinen kappale. Nosta kappaleet varovasti uunipellille
leivinpaperille, levitä ihan ohut kerros vadelmamarmeladia sydänten sekä
kokonaisten kappaleiden päälle ja kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin
10 minuuttia. Käsittele kerralla vain sen verran taikinaa, joka mahtuu yhdelle
pellilliselle ja säilytä loppu taikina jääkaapissa.
Kun kaikki osat on paistettu, levitä ohut kerros
vadelmamarmeladia pikkuleipien ylä- ja alaosan väliin ja paina osat kiinni
toisiinsa. Sekoita tomusokerista ja vesitilkasta sokerikuorrute ja liimaa sillä
irralliset sydämet pikkuleipiin. Pursota ohut sokerikuorrutevana sekä
pikkusydämen että syvennyksen ympärille ja anna sokerin kuivahtaa noin tunnin
ajan. Notkista jäljellä oleva vadelmamarmeladi ja laita se pursotinpussiin.
Pursota marmeladista vielä vadelmainen kerros sydänten sisään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti