Jotkut
väittävät, että lastenjuhlissa ohjelma on tärkeintä ja tarjoilu ihan
yhdentekevää, kun pelkällä karkillakin pärjää. Voi olla että pärjää, mutta onhan
se kivampaa jos syötävissä on jotain muutakin valinnanvaraa kuin hedelmäkarkit
tai lakut.
Ruokatarjoilussa
voi olla myös yllätyksiä, kuten ranskanperunan näköiset pikkuleivät, joita voi
dipata ketsupin näköiseen marjasoseeseen.
Ranet
ja ketsuppi = murotaikinaa ja marjasosetta
valmista murotaikinaa / gluteenitonta murotaikinaa
pakasteesta
”grillimauste”:
pakastekuivattua mansikkaa
marjajauheita (tyrni, ruusunmarja, mustaherukka)
hiukan sokeria
”ketsuppi”:
500 g vadelmia tai mansikoita
200 g sokeria
Valmista ensin ketsuppi keittämällä marjat sokerin
kanssa soseeksi. Painele sose siivilän läpi kulhoon, ettei ”ketsuppiin” jää
siemeniä. Jäähdytä sose.
Sekoita ”grillimauste”. Hierrä pakastekuivatut
mansikat morttelissa hienoksi jauheeksi, lisää ripaus muita marjajauheita sekä
hiukan sokeria ja sekoita.
Sulata pakastettu murotaikina pakkauksen ohjeen
mukaisesti ja kauli levyt hiukan ohuemmiksi, mutta ei liian ohuiksi.
Leikkaa terävällä veitsellä ranskanperunan kokoisia viipaleita ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin. Paista pakkauksen ohjeen mukaan (Moilasen gluteeniton murotaikina tarvitsi noin 9 minuutin paistoajan). Ripottele paistettujen ”ranskisten” päälle ”grillimaustetta” heti kun olet ottanut pellin ulos uunista.
Leikkaa terävällä veitsellä ranskanperunan kokoisia viipaleita ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin. Paista pakkauksen ohjeen mukaan (Moilasen gluteeniton murotaikina tarvitsi noin 9 minuutin paistoajan). Ripottele paistettujen ”ranskisten” päälle ”grillimaustetta” heti kun olet ottanut pellin ulos uunista.
Tarjoile kuten oikeat ranskalaiset perunat,
paperipussista ja ”ketsuppi” erikseen lautaselle tai pieneen kuppiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti