Selaillessani
(taas kerran) Delicious-lehden syksyn reseptejä löysin pastan, jonka kanssa oli
kastanjakastike. Meillä oli sopivasti kaapissa purkki kokonaisia keitettyjä
kastanjoita odottamassa, että sille keksittäisiin jotakin käyttöä. Resepti
vaikutti hyvältä ja kaiken lisäksi nopealta toteuttaa, joten päätin kokeilla
sitä.
Kastanjapasta
300 g pappardelle
tai tagliatelle pastaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
hienonnettuna
1 prk keitettyjä
kastanjoita karkeasti pienittynä
muutama tuoreen
timjamin oksa, lehdet irrotettuna
100 g pancettaa
tai pekonia kuutioina
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
200 g pakasteherneitä
200 g creme
fraichea
(ripaus tryffelisuolaa)
suolaa
mustapippuria
myllystä
Laita pastan keittovesi kattilaan kiehumaan. Lisää
suolaa ja keitä pasta ohjeen mukaan, mutta vähennä keittoajasta 1 minuutti. Ota
desilitran verran keittovettä talteen.
Pastaa odotellessa hienonna sipuli ja valkosipuli.
Valuta kastanjat ja pienennä ne. Irrota timjamista oksat. Kuutioi pancetta tai
pekoni. Kuullota hienonnettua sipulia oliiviöljyssä 3-4 minuuttia. Lisää
pancettakuutiot ja paista myös niitä 3-4 minuuttia. Sitten kastanjat,
valkosipuli ja timjami pannulle samoin kuin pakasteherneet ja paistele taas 3-4
minuuttia. Sekoita joukkoon creme fraiche.
Valuta pasta ja lisää pannulle. Sekoita ja lisää talteen
ottamaasi 1 dl pastan keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Maustoin
kastiketta suolan ja mustapippurin lisäksi ripauksella tryffelisuolaa. Se
toimii hyvin muiden makujen kanssa, mutta koska sen maku on voimakas niin sitä
kannattaa lisätä varoen. Nostele lautasille ja lisää vielä tuoretta timjamia
päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti