Broileri
on varmaan yksi monipuolisimmista ja nopeimmista raaka-aineista valmistaa
kotikeittiössä. Se on lisäksi erinomainen proteiininlähde, helppo leikata
tarvittavan kokoisiksi paloiksi ja maustaa moneen makuun.
Joskus kauan sitten
oli muotia leivittää silakat hapankorppujauhelmalla ja nyt halusin kokeilla,
miten se sopii broilerin rintafileisiin. Koska pelkkä suolalla ja pippurilla
maustettu hapankorppurouhe saattaisi jäädä vähän mitäänsanomattomaksi, lisäsin
joukkoon raastettua parmesaania. Kasvislisäkkeeksi paahdoin uunissa pieniä
tomaatteja sekä tummia rypäleitä.
Hiilariksi valkoitui bataattiranskikset,
jotka olisivat voineet onnistua hiukan paremminkin. Halusin kokeilla
bataattiranskisten paistamista uunissa, sillä monessa ulkomaisessa reseptissä
hehkutetaan, miten niistä sillä tavalla valmistaen tulee, ah, niin terveellisiä
ja rapeita. Höpöhöpö. Tämän kokemuksen perusteella suosittelen unohtamaan uunin
ja ihan suosiolla uppopaistamaan bataattiranskikset. Uunissa niistä saattaa
tulla terveellisempiä kuin uppopaistamalla, mutta rapeus jää pelkäksi hartaaksi
toiveeksi.
Hapankorppuleivitetyt
kanafileet
4 broilerin rintafileetä (ei nahkaa, ei luita)
120 g hienoksi rouhittuja hapankorppuja
50 g parmesaaniraastetta
hienonnettua tuoretta timjamia maun mukaan
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 munaa
paistamiseen voita ja rypsiöljyä
Hakkaa fileet kohtalaisen litteiksi kuitenkaan liikaa murjomatta lihan rakennetta. Riko hapankorput paksuun muovipussiin ja tee
niistä mahdollisimman hienoa jauhelmaa kaulimella rullaamalla. Lisää hapankorppujauhelmaan
parmesaaniraaste ja timjami. Sekoita ja kaada syvälle lautaselle. Riko munat
toiselle syvälle lautaselle, lisää hiukan suolaa sekä mustapippuria ja vatkaa
kevyesti. Kasta broilerifileet ensin munaan ja kierittele ne sitten maustetussa
hapankorppujauhelmassa. Kypsennä fileet paistinpannulla voin ja rypsiöljyn
seoksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti