keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pastasalaatti on ihan oikeaa ruokaaVielä on kesää jäljellä ja vielä riittää tätä *%¤&!#$& hellettä, jolloin keittiöhommat suoritetaan mahdollisimman vähällä lämmöllä ja vaivalla. Tämä pastasalaatti melkein meni M:n piikkiin, sillä hän hoiti varsinaiset keittämiset, pastan ja kananmunat. Minä ”vain” pilkoin ja sekoitin…  Ei pitäisi valittaa, mutta alan jo kaivata niitä kesäkuisia 10-14 asteen päivälämpötiloja. Tai edes vähän sadetta. Tänään yritin viivytellä koirien ulkoilutusta siihen asti että jättimäiset sadepilvet saavuttavat Helsingin, mutta ne pahuksen pilvet satoivat tyhjiin jo ennen Espoota.

Salaattia ei monestikaan oikein osata pitää oikeana ruokana, mutta kyllä ainakin pastasalaatti on ihan oikeaa ruokaa, kun sitä tekee tarpeeksi ison annoksen. Tässä salaatissa maut sattuivat tosi hyvin kohdilleen ja vadillinen hupeni ihan huomaamatta.


Paras pasta-ravunpyrstösalaatti kahdelle

100 g (farfalle)pastaa
2 munaa
200 g ravunpyrstöjä suolaliemessä
1 syöntikypsä avokado
1 rkl sitruunamehua
1 syöntikypsä mango
1 iso pihvitomaatti
puolikas kurkku
2 pientä uutta sipulia varsineen
1 ruukku jääsalaattia
mausteet
suolaa
valkopippuria
sweet chili kastiketta
tuoretta tilliä

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä ”al dente” ja jäähdytä pasta. Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä ne. Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Halkaise avokado, poista kivi ja purista puolikkaille vähän sitruunamehua. Leikkaa avokado, mango, pihvitomaatti sekä kurkku suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipulit varsineen melko pieniksi paloiksi. Revi salaatti ison kulhon pohjalle, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Tasaa salaatti kahdelle isolle pastalautaselle, viimeistele kananmunanlohkoilla ja mausta suolalla, valkopippurilla, sweet chili kastikkeella sekä tillisilpulla.


2 kommenttia:

ulla kirjoitti...

Jep, samaa mieltä! Tämä sinun versiosi näyttää erittäin herkulliselta.

Tuplaespresso kirjoitti...

Se oli se mango! Piste i:n päällä.