maanantai 25. elokuuta 2014

Herkkujen Suomi ja Syystober 2014


Porkkana on oranssi, vai onko? Tässä keltaisia ja violetteja porkkanoita, niitä porkkanan alkuperäisvärejä.  Sateenkaariporkkanoista lisää täällä, reseptejä sekä kaikenväristen porkkanoiden historiaa
Helsingin Rautatientorilla jo neljättä kertaa 21.-23.8.2014 järjestetty ”Herkkujen Suomi ja Syystober” toi suomalaisen lähiruoan niin lähelle helsinkiläistä kuluttajaa kuin mahdollista. Maataloustuottajien ja pienpanimoiden yhteisessä lähiruokatapahtumassa oli mukana maakunnittain lähes sata tuottajaa ympäri Suomen. Tapahtuma toi hyvin esille valtioneuvoston lähiruokaohjelman tavoitteita, kuten mm edistää alueellista ruokakulttuuria, mahdollistaa ruoan jäljitettävyyden, lisää alkutuotannon elinvoimaisuutta sekä edistää kestävän kehityksen mukaista yritystoimintaa. Seuraavat lähiruokamessut järjestetään Elimäellä 13.-14.syyskuuta.

Jos jokin trendi näkyi nousevan ylitse muiden, se oli gluteenittomuus. Vaikka vain noin kaksi prosenttia väestöstä kärsii keliakiasta, jo lähes joka kymmenes suomalainen on ryhtynyt suosimaan gluteenittomia leipiä ja leivonnaisia, ja se näkyy selvästi leipomoiden nykyisissä tuotevalikoimissa.

Pirjon Pakarin valikoimaa tavallisena ja gluteenittomana
Porokylän gluteenittomia
Roppi Laxilla on myös maatilamatkailua

Kaakkois-Suomen yrittäjät järjestivät kävijöille makumatkan
Kun tuotekehitys osuu nappiin, syntyy tällainen upea tillituorejuusto
Ruusun terälehtihillo oli todellinen yllättäjä
Jos sienimetsästä ei löydy mitään, kuiva-ainepussi pelastaa
Piparminttuhunajaa, salviahunajaa, timjamihunajaa, ...
Hilloja joka lähtöön...
... ja mehuja myös
Laitilassa on oivallettu, että makkara on oluen käyttöyhteystuote
Keittiössä tarvitaan monenlaisia maustekastikkeita
Maaseudun Tulevaisuuden parhaat reseptit on juuri ilmestynyt komeana keittokirjana. Kirjaa esittelee MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.
"Hyvää Suomesta" osastolla järjestettiin moniaistisia ruokaluentoja
2 kommenttia:

ulla kirjoitti...

Aivan mahtavaa! Harmi etten päässyt käymään... :(

Tuplaespresso kirjoitti...

Ensi vuonna sitten :)