Karhunmetsästys
alkoi juuri. Tänä vuonna kaatolupia on myönnetty 132 kappaletta ja
mahdollisesti vielä myöhemmin joitain lisälupia niille alueille, joissa
karhukanta on tiheintä tai karhujen määrä on aiheuttanut ongelmia.
Karhun
liha on niin hienon makuista, että se ei kaipaa mitään ylimääräistä maustetta
peittämään lihan omaa, hienoa aromia. Ei marinointia, ei grillikastikkeita, ei
mitään erikoisuuksia, ainoastaan suolaa ja mustapippuria.
Karhunfileetä vartaassa
Karhun
fileetä
suolaa,
pippuria
Leikkaa
fileestä pois kaikki kalvot ja ylimääräiset rasvat. Pilko fileet pienemmiksi
suupaloiksi ja työnnä palat vartaisiin. Grillaa liha kypsäksi siten, että sisus
on juuri ja juuri muuttunut roseesta ruskeaksi. Mausta suolalla ja
mustapippurilla.
Lihaliemessä haudutetut perunat
Perunoita
vettä
lihaliemikuutio
suolaa,
hiukan pippuria
kevätsipulia
Kuori
perunat ja pilko ne kuutioiksi. Laita kattilaan ja lisää vettä niin, että
perunat juuri peittyvät. Murentele joukkoon liemikuutio ja keitä perunat
kypsiksi. Jos perunat eivät ole imeneet kaikkea nestettä, kaada ylimääräinen
neste pois. Tarkista suolan tarve. Pilko perunoiden joukkoon kevätsipuli,
sekoita ja rouhaise lopuksi hiukan mustapippuria.
Tarjoile
kylmänä perunasalaattina.
Portviinillä maustettu kastike
riistalle
2
rkl vehnäjauhoja
3
rkl voita
1
kpl salottisipuli
4
- 5 dl kiehuvaa vettä
kuivattuja
suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
3 tuoretta timjaminoksaa
2
rkl portviiniä
hyppysellinen
karkeaa merisuolaa
muutama
kokonainen katajanmarja
muutama
kokonainen mustapippuri
Pilko
salottisipuli kasariin ja kuullota voissa. Ripottele joukkoon jauhot,
sekoittele ja anna jauhojen kypsyä ja saada väriä (ei palaa). Lisää vesi ja
sekoittele huolella kunnes jauhot ovat turvonneet ja kastike on tasaista. Murustele
joukkoon kuivatut sienet sekä timjami lisää portviini ja keittele kastiketta
vielä 10-15 minuuttia.
Hienonna
morttelissa merisuola, katajanmarjat sekä mustapippurit ja mausta kastike tällä
maustesekoituksella.
2 kommenttia:
Vau mitä karhuohjeita. Ihan tulee kesää ikävä kun näitä vartaita katselee. Mulla oli sellainen käsitys että filettä olisi huonosti saatavilla? Käydäänkö teillä itse jahdissa vai ostatteko lihat?
Nämä karhunlihat tulivat meille ihan sattumalta, kun M avasi suunsa oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja sen sattui kuulemaan henkilö, jonka veli Kainuussa on karhunmetsästäjän kaveri :) Ihan kohtuuhintainenkin hankinta, kun ottaa huomioon mitä ruhonosia nämä ovat. Vielä sitä onneksi riittää pakasteessa muutamia paloja niin että saa kokeilla uusia reseptejä.
Lähetä kommentti