Piña Colada jätski vai käärijäätelö?
Olkoon nimi mikä tahansa, tällainen jäätelö on todella helppo valmistaa ja
nautiskella vaikka pitkin juuri alkanutta euroviisujen kisaviikkoa. Valmistukseen
ei tarvita edes jäätelökonetta, vaan homma onnistuu vähemmilläkin välineillä. Pakastin hoitaa suurimman osan työstä.
Eikä tämä ole vain yhden euroviisukerran resepti, sillä piña colada on klassikko ja tällaista jäätelöä voi valmistaa vielä silloinkin kun vihreä kaalimato on jo poissa muodista.
Käärijäätelö Piña Colada
kinuskikastike
viimeistelyyn
Valuta ananasrenkaat (8 kpl) ja laita blenderin kannuun. Lisää limettimehu, vaniljasokeri, rommiaromi sekä ripaus suolaa ja surauta hiukan rakeiseksi soseeksi. Jäähdytä jääkaappilämpötilaan.
Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi, vatkaa joukkoon kondensoitu kookosmaito sekä ananassose ja kun jäätelömassa on tasaista, siirrä se pakastuksenkestäväään astiaan. Pakasta 4-5 tuntia, jona aikana sekoittele jäätelöä pari kertaa. Tässä ajassa jäätelö on sopivasti kohmettunut annosteltavaksi. Pidemmällä pakastuksella jäätelö kovettuu hiukan enemmän, mutta pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, umpijäisestä lusikoitavaksi noin 10-20 minuutissa.
Valmista rommi-kinuskikastike sillä välin kun jäätelö pakastuu. Mittaa kattilaan fariinisokeri sekä kookosmaito ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on sulanut ja kastike paksuuntunut. Lisää voi sekä rommiaromi ja sekoita huolella. Maista kastiketta ja jos on tarpeen, rommiaromia voi lisätä tipan kerrallaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti