tiistai 16. toukokuuta 2023

Pinaatti-/nokkosvohveleita ja jokirapusalaattia


Kun kaupungissa tulee niin harvoin laitetuksi vohveleita, päätin viedä vohveliraudan mökille. Pinaattivohvelit oli kenraaliharjoitus siihen kun maasta alkaa puskea nokkosia ihan urakalla. Kaikenlaiset savukalasalaatit sopivat niin pinaattilettujen kuin pinaattivohveleidenkin kanssa. Mutta kun jääkaapissa oli purkki tarjousravunpyrstöjä tilliliemessä, niin niistä tuli tosi herkullinen sekoitus yhdessä avokadojen kanssa. Vähän pikkelöityä punasipulia viimeistelyksi, niin se oli siinä, todella maukas iltapala.

Ja vaikka näissä kuvissa sattuukin olemaan väreinä vihreää ja punaista, tämä EI ole mikään käärijäpäivitys :)

 

 

Pinaattivohvelit

(6-7 kpl) 
 
3 dl                maitoa
80-100 g       ryöpättyä, hienonnettua pinaattia
2 rkl              tuoretta tilliä
2 rkl              tuoretta karhunlaukkaa
2                    huoneenlämpöistä munaa
3 dl                vehnäjauhoa
1,5 tl              leivinjauhetta
0,5 tl              suolaa
70 g               jäähtynyttä voisulaa

pinnalle:

rapusalaattia
tuoretta tilliä
pikkelöityä punasipulia (resepti täällä)
 

Mittaa kulhoon maito, pinaatti, tilli sekä karhunlaukka (kaikki nämä vihreät voi korvata 120-150 grammalla ryöpättyä ja hienonnettua nokkosta) ja pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lisä munat ja vatkaa ne pinaattiseoksen joukkoon. Mittaa toiseen astiaan vehnäjauho, leivinjauhe sekä suola ja sekoita ne keskenään. Siivilöi jauhot pinaattiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi niin että kokkareita ei jää. Jos vohvelitaikina lopuksi tuntuu liian paksulta, lisää tilkka maitoa ja sekoita. Sulata voi, anna sen jäähtyä ja sekoita taikinan joukkoon.

Anna taikinan tekeytyä 30-60 minuuttia ennen kuin paistat sen vohveleiksi.

 

 

 

Jokirapusalaatti

 

150-200 g     ravunpyrstöjä tilliliemessä
1 rkl              tuoretta tilliä
2 tl                raastettua sitruunankuorta
2 rkl              sweet chili kastiketta
2 rkl              ketsuppia
hyppysellinen cayennea
ripaus            suolaa
60 g               majoneesia
2                    avokadoa
1 rkl              sitruunamehua

 

Valmista rapusalaatti sillä välin kun vohvelitaikina on tekeytymässä.

Valuta ravunpyrstöt ja puristele ne kuiviksi. Mausta tillillä, sitruunankuorella, sweet chili kastikkeella sekä ketsupilla. Lisää majoneesi, cayenne sekä hiukan suolaa ja sekoita. Halkaise avokadot, poista kivet sekä kuoret ja paloittele avokadot parin sentin kuutioiksi. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Lisää avokadokuutiot rapuseokseen ja kääntele ainekset sekaisin. Lopuksi tarkista maku ja lisää mausteita jos on tarpeen.

 

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tosi nätit ja varmaan herkulliset vohvelit 💚Mulla on jossain kaapissa sellainen laite,jossa vaihdettavat pinnat,ja muistaakseni myös vohvelirauta ,pitäisi kaivaa se esille sillä en ole ikimuistiin tehnyt vohveleita

Tuplaespresso kirjoitti...

Vohvelirauta on yksi niistä kodinkoneista, jotka liian usein unohtuvat "kodinkoneiden hautausmaalle" keittiön perimmäisen kaapin alahyllylle :)