Joitain vuosia sitten kaikki kohisivat kakkureseptistä, joka yhdestä ainoasta taikinasta paistettaessa muodostaa kolme erilaista kerrosta. Se taikina piti valmistaa juuri oikeassa järjestyksessä, jotta kerrokset onnistuisivat eikä se todellakaan ollut mikään ”one pot wonder”. Tämä resepti sen sijaan on. Yhdessä kulhossa sekoitetaan ensin reseptin seitsemän ensimmäistä ainesta ja lopuksi lisätään maito, minkä jälkeen taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paistetaan. Vielä muutama (metsä)vadelma koristeeksi, niin se on siinä. Sitruuna, vadelma ja kookos toimivat yhdessä tosi hyvin. Tämä on myös ihan paras resepti kesämökille, jossa yleensä muutenkin on vähän alkeellisemmat tilat leipoa kuin kotona.
Sitruuna-kookosleivokset
1 dl vehnäjauhoa
Laita uuni lämpiämään 180°C ylä-alalämpö/ 160°C kiertoilma.
Mittaa kulhoon vehnäjauho, kookoshiutaleet, sokeri, munat, jäähtynyt voisula, sitruunankuori sekä sitruunamehu ja sekoita (älä vatkaa!) kunnes taikinassa ei ole enää kokkareita. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
Älä säikähdä taikinan olomuotoa. Vaikka se on tässä vaiheessa vielä ihan ohutta velliä, kyllä se hyytyy uunissa.
Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuutin ajan kunnes taikina on hyytynyt.
Ota vuoka uunista ja anna leivonnaisen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin tunnin tai puolitoista, ennen kuin nostat se ulos vuoasta. Sen jälkeen ne kannattaa jäähdyttää vielä viileämmiksi jääkaapissa. Tarjottaessa siivilöi pinnalle tomusokeria, leikkaa paloiksi ja viimeistele vadelmilla.
2 kommenttia:
Onpa herkullisen näköiset leivokset:)
Ja miten älyttömän helpot valmistaa! :)
Lähetä kommentti