tiistai 22. helmikuuta 2022

Sisilialainen spagettikakku


Jauhelihakastike - ei, lihapullat - ei, lasagne - ei, mureke – ei, lihamakaronilaatikko – äsh – ellei sitten...  Jotain erilaista vaihteeksi ja muistin italialaisen spagettikakun. Kaapissa oli spagettia juuri oikea määrä, jääkaapissa kirsikkatomaatteja, kevätsipulia ja juustoraastettakin juuri sopivasti, joten siinä se oli. Hyvää arkiruokaa. Ei tarvinnut edes lähteä kauppaan. Kaiken lisäksi tämä oli todella helppo tehdä.

 

Sisilialainen spagettikakku

6 annosta
 

2 rkl  ruokaöljyä

400 g  nauta-sika jauhelihaa
1,5 rkl  ”yrttitarhan sekoitus” (basilika, oregano, rosmariini, timjami, meirami)
1 tl  suolaa ja mustapippuria myllystä
3 rkl  tomaattipyreetä

250 g (kuivapaino) spagettia

3  kevätsipulia
200 g  kirsikkatomaatteja
200 g  raastettua cheddaria ja/tai mozzarellaa

3  munaa (koko M)

2,5 dl  kermaa

(pinaattia, kirsikkatomaatteja, parmesaanilastuja)

ketsuppia

 

Kuumenna öljy paistinpanulla ja ruskista siinä jauheliha. Mausta yrttiseoksella, suolalla, mustapippurilla sekä tomaattipyreellä ja kiehauta seos vielä kerran. Jätä hetkeksi jäähtymään.

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Keitä spagetti runsaassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi kevätsipulit ohuelti ja leikkaa kirsikkatomaatit pienemmiksi paloiksi.  Sekoita huolella ISOSSA kulhossa jauheliha, spagetti, kevätsipuli, kirsikkatomaatit sekä juustoraaste. Voitele noin Ø 22 cm irtopohjavuoka ja kaada seos vuokaan. Tasoita ja taputtele pinta mahdollisimman tiiviiksi.


Vatkaa yhteen kananmunat sekä kerma ja valuta seos spagettiseoksen pinnalle. Kypsennä uunissa 45 minuuttia kunnes pinta on hiukan ruskistunut ja kakku alkaa tiivistyä. Anna spagettikakun levätä 15 minuuttia ennen kuin otat sen ulos vuoasta.

Viimeistelin ”kakun” pinaatilla, kirsikkatomaateilla sekä parmesaanilastuilla. Tälle pastakakulle paras ”kastike” on ihan tavallinen ketsuppi.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hyvä vinkki myös ylijäämäspagetille - parempi puolisko kun tuppaa keittämään sitä aina liikaa. Yleensä tehdään ylijäämästä aamiaismunakas, mutta tällä ohjeella saa hyvän etätyölounaan.

Tuplaespresso kirjoitti...

Ensi kerralla saa ihan luvan kanssa keittää sitä todella reippaasti :)

Tämä oli yllättävän hyvää mikrossa lämmitettynä vielä seuraavana ja sitä seuraavanakin päivänä - eli erinomainen etätyölounas. Ja kokeile joskus tehdä tätä vieraille niin että ilmoitat menun olevan makaronilaatikkoa - ja sitten kannat tämän pöytään...