torstai 17. helmikuuta 2022

Käpykana


Monelle on käynyt niin, että kun kanafileen on saanut paistetuksi, lopputulos on ollut kuiva ja mauton. Siltä kannalta en yhtään ihmettele, että hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita myydään kuulemma liki 11.000 pakkausta päivässä. Paketista pannulle ja hetken kuluttua ruoka on valmista. Marinoidut kanatuotteet ovat niin suosittuja, että joskus on lähes mahdotonta löytää maustamatonta broileria missään muodossa. Mutta jos kaupassa sattuu olemaan maustamattomia broilerin rintafileitä, niin kannattaa kokeilla käpykanan valmistusta. Tällä tavalla rasvaton rintalihas kypsyy – ei kovaksi kuin käpy, vaan - maukkaaksi ja meheväksi.

 

Käpykana

 

4 kpl  maustamatonta broilerin rintafileetä

                      (luuttomia, nahattomia)
0,5 dl  soijakastiketta
1 rkl  juoksevaa hunajaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 dl  vehnäjauhoa
3 rkl  voita
3-4 dl  kanalientä
1 tl  punaviinietikkaa
 

Aseta fileet sileämpi puoli leikkuulautaa vasten ja leikkaa lihaan syvät viillot 1-2 cm välein ensin yhteen suuntaan, sitten toiseen suuntaan. Leikkaa niin, että palat kuitenkin ovat vielä kiinni toisissaan.  Sekoita keskenään soijakastike sekä juokseva hunaja ja sivele seosta fileiden pintaan ja viiltoihin. Ripottele pinnalle molemmin puolin suolaa ja mustapippuria. Laita fileet jääkaappiin pariksi tunniksi maustumaan. Säästä loppu mausteliemi, sillä se käytetään kastikkeeseen.

Levitä vehnäjauho lautaselle ja painele fileet jauhossa niin että ne ovat kauttaaltaan jauhon peitossa. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista siinä jauhotetut fileet ensin sileä puoli, sitten käpy. Lisää soija-hunajaliemi sekä puolet kanaliemestä. Sekoita kunnes jauhot ovat suurustaneet liemen. Lisää sitten loppu kanaliemi ja keitä pienellä lämmöllä sen verran että kastike on sopivan sakeaa. Lopuksi sekoita kastikkeeseen punaviinietikka ja tarvittaessa mausta vielä lisää suolalla ja/tai mustapippurilla.

 

Ei kommentteja: