Pasta on niin pikaista arkiruokaa, että siinä vaiheessa kun pasta on kypsää, pastakastikekin on valmista. Ainakin jos tekee tämän (pakaste)pinaatti-avokado-kylmäsavulohipastan. Pienestä 150 gramman kylmäsavulohipaketista riittää kahteen annokseen ja rasiallinen pikkutomaatteja lisää hyvää omatuntoa kasvisten riittävyydestä lautasella. Kuten monet pastaruoat, tämä maistuu paremmalta miltä näyttää.
Pinaatti-avokado-kylmäsavulohipasta
kahdelle
150 g mitä tahansa pastaa
1 pieni
salottisipuli
1 rkl voita
2 rkl ruokakermaa
75 g (puoli pussillista)
pakastepinaattia
2 rkl hienonnettua tilliä
150 g kylmäsavulohta
1 syöntikypsä avokado
1 syöntikypsä avokado
250 g rasia pikkutomaatteja
Laita pastavesi kiehumaan ja kun vesi
kiehuu, lisää joukkoon 1 rkl suolaa. Lisää pasta, sekoita ja kypsennä se
pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori salottisipuli ja leikkaa se
pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää
ruokakerma, sekoita ja kiehauta. Lisää sitten pakastepinaatti sekä tilli ja
kuumenna sekoitellen kunnes pinaatti on sulanut kastikkeen joukkoon.
Halkaise avokado, poista kuori sekä
kivi ja leikkaa avokado pieniksi paloiksi. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi
paloiksi. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne.
Kun kastike on valmis, lisää sinne lohi. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Jaa ruoka
kahdelle lautaselle ja viimeistele avokadolla sekä tomaateilla.
2 kommenttia:
Kuulostaa hurjan hyvältä, testiin siis! Kiitos ohjeesta!
Viisi minuuttia valmisteluun, 10 minuuttia kokkaamiseen ja hyvä kotiruoka on valmis nautittavaksi. Jos vesi on jo valmiiksi kiehuvaa, kuten Jamie Oliverilla, niin syntynee kymmenessä minuutissakin.
Lähetä kommentti