torstai 9. toukokuuta 2019

Äitienpäivän jälkiruoka, marjaisa juustokakku ilman uunia


Äitienpäivän jälkiruokana tarjotaan marjaisaa ja kermaisaa juustokakkua, joka valmistuu ilman uunia. Kakun voi tehdä irtopohjavuokaan, jolloin sen voi nostaa tarjolle kakkuvadille. Tai sen voi rakentaa johonkin sopivaan isompaan tai useaan pienempään kannelliseen vuokaan, jossa sen voi huoletta ottaa mukaan lähdettäessä mökille tai mummolaan viettämään äitienpäivää. Ainesten määrät on laskettu yhtä 24 cm rengasvuokaa varten.


Hyydytetty marjaisa juustokakku

marjakastike eli coulis
400 g  sekalaisia pakastemarjoja
1 dl  sokeria
2 rkl  vettä

pohja
200 g  Digestive -keksejä
80 g  voita sulatettuna

täyte
600 g  Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt!)
6  liivatelehteä
2 dl  sokeria
2 tl  vaniljasokeria
pikku hyppysellinen suolaa
3,3 dl  kuohukermaa

Aloita marjakastikkeen valmistuksesta, sillä sen pitää jäähtyä ennen käyttöä. Laita ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä matalalla lämmöllä 10 minuuttia ja paseeraa sose siivilän läpi. Heitä kuoret, siemenet ja muut roskat pois ja laita siivilöity sose takaisin kattilaan. Keittele muutaman minuutin ajan niin että se siitä vielä hiukan sakenee. Jäähdytä kastike.

Murskaa Digestive –keksit hienoksi jauheeksi ja sekoita huolella lämpimän voisulan kanssa. Painele seos tasaisesti tiukkaan vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri sekä suola. Vatkaa 2,5 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Laita loput kermasta mikronkestävään astiaan ja kuumenna kiehuvaksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kuuman kerman joukkoon. Sekoita kerma-liivateliuos huolella ja tasaisesti täytteen joukkoon. Kaada kermainen juustotäyte digestivepohjan päälle ja tasoita pinta. Tiputtele täytteen pinnalle isompia ja pienempiä marjakastiketippoja ja ”marmoroi” kakun pinta sekoittamalla marjasosetta täytteeseen pyörivin liikkein puutikulla tai vastaavalla.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään pitemmäksikin aikaa, ennen kuin leikkaat kakusta paloja.


Ei kommentteja: