Äitienpäivän jälkiruokana
tarjotaan marjaisaa ja kermaisaa juustokakkua, joka valmistuu ilman uunia. Kakun
voi tehdä irtopohjavuokaan, jolloin sen voi nostaa tarjolle kakkuvadille. Tai
sen voi rakentaa johonkin sopivaan isompaan tai useaan pienempään kannelliseen
vuokaan, jossa sen voi huoletta ottaa mukaan lähdettäessä mökille tai mummolaan
viettämään äitienpäivää. Ainesten määrät on laskettu yhtä 24 cm rengasvuokaa
varten.
Hyydytetty marjaisa juustokakku
marjakastike eli coulis
400
g sekalaisia pakastemarjoja
1 dl sokeria
2
rkl vettä
pohja
200
g Digestive -keksejä
80
g voita sulatettuna
täyte
600
g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt!)
6
liivatelehteä
2
dl sokeria
2
tl vaniljasokeria
pikku
hyppysellinen suolaa
3,3
dl kuohukermaa
Aloita
marjakastikkeen valmistuksesta, sillä sen pitää jäähtyä ennen käyttöä.
Laita ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä matalalla lämmöllä 10
minuuttia ja paseeraa sose siivilän läpi. Heitä kuoret, siemenet ja muut roskat
pois ja laita siivilöity sose takaisin kattilaan. Keittele muutaman minuutin
ajan niin että se siitä vielä hiukan sakenee. Jäähdytä kastike.
Murskaa
Digestive –keksit hienoksi jauheeksi ja sekoita huolella lämpimän voisulan
kanssa. Painele seos tasaisesti tiukkaan vuoan pohjalle ja laita vuoka
jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Laita
liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita keskenään tuorejuusto,
sokeri, vaniljasokeri sekä suola. Vatkaa 2,5 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja
sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Laita loput kermasta mikronkestävään
astiaan ja kuumenna kiehuvaksi. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois
ja sulata liivatteet kuuman kerman joukkoon. Sekoita kerma-liivateliuos
huolella ja tasaisesti täytteen joukkoon. Kaada kermainen juustotäyte
digestivepohjan päälle ja tasoita pinta. Tiputtele täytteen pinnalle isompia ja
pienempiä marjakastiketippoja ja ”marmoroi” kakun pinta sekoittamalla
marjasosetta täytteeseen pyörivin liikkein puutikulla tai
vastaavalla.
Laita
kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään pitemmäksikin
aikaa, ennen kuin leikkaat kakusta paloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti