Taco ja omenapiirakka? Kyllä, niistä tulee ihan uudenlainen makea tarjottava kesäjuhliin. Eikä sen täytteen tarvitse olla edes omenaa, vaan sesongin mukaan mansikkaa tai jotain muuta hyvää, vaikka mustaherukkamoussea. Näistä kannattaa tehdä niin pieniä sormisyötäviä, että koko minitacon voi syödä kerralla yhdellä haukkauksella.
Makeat tacot (omenasta)
1
paketti vehnätortilloja
50
g voisulaa
3
rkl hienoa kidesokeria
3-4
hapahkoa omenaa
50
g voita
1
dl fariinisokeria
maun
mukaan kanelia
1
dl vispikermaa
3
rkl crème fraîchea
1
rkl vaniljakreemijauhetta
Leikkaa
tortilloista pyöreällä muotilla halkaisijaltaan 5-8 cm ympyröitä. Sekoita
keskenään voisula sekä sokeri ja dippaa kaikki minitortillat seokseen. Asettele
palat taitettuna uunivuokaan, jossa on ritilä. Ritilää voi tarvittaessa nostaa
ylöspäin muutaman pienen foliovuoan avulla, että taitokset pysyvät kasassa
tacon muodossa. Paista tacokuoret 200 asteessa 5-6 minuutin ajan ja anna niiden
sitten jäähtyä muotoonsa.
Kuori
omenat, poista siemenet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sulata paistinpannulla
voi, lisää sokeri sekä kaneli ja kuumenna sen verran että sokeri on sulanut.
Lisää omenaviipaleet ja kääntele niitä voi-sokeriseoksessa niin kauan että ne
pehmenevät. Jäähdytä omenapalat ja kuivattele niitä hiukan talouspaperilla ettei kosteus turhaan pehmitä tacokuorta.
Kaada
kermavaahdon ainekset kulhoon ja vatkaa ne napakaksi vaahdoksi. Täytä tacot
omenalla ja viimeistele hapankermavaahtonokareella.
4 kommenttia:
Onpas hyvä idea:)
Tortillalätty kelpaa moneen tarkoitukseen :) Siitä valmistetun ruoan ei aina tarvitse olle perinteistä suolaista texmexiä.
Loistava jälkkäri noutopöytään! :)
- Kati
Ainakin vähän erilainen :)
Lähetä kommentti