perjantai 18. toukokuuta 2018

Kanapyöryköitä ja salaattia

 
Kana/broileripyörykkä on hyvää arkiruokaa ja salaatti valmistuu suunnilleen sillä välin kun pyörykät kypsyvät uunissa. Kaiken kruunaa nopeatekoinen avokadokastike. Kanapyöryköiden mausteen, dukkahin, valmistamisessa on suurin työ, eikä sekään loppujen lopuksi ole niin kovin hankalaa.


Dukkah –mausteseos

50 g hasselpähkinöitä
50 g kuorittuja pistaaseja
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 tl kokonaisia neilikoita
1 rkl kokonaisia fenkolinsiemeniä
1 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
1 rkl kokonaisia jeeransiemeniä (cumin)
(hiukan merisuolaa ja mustapippuria myllystä)

Murskaa pähkinät ja pistaasit karkeasti ja lisää seesaminsiemenet sekä mausteet. Kuumenna paistinpannu ja paahda mausteita sen verran että keittiössä alkaa tuoksua Lähi-Itä. Kaada pähkinä-mausteseos yleiskoneen kulhoon (jäähdytä hiukan jos tarvitsee) ja jauha seos karkeasti. Viimeistele suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.


Broileripyörykät

400 g broilerin jauhelihaa
1 dl kermaa
0,5 dl korppujauhoa
1 tl suolaa
hiukan mustapippuria
1 rkl dukkahia
3 kevätsipulia hienonnettuna
1 kananmuna
pinnalle: dukkahia

Turvota korppujauhot kermassa ja vatkaa sitten kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta 25-30 pyörykkää, kierittele ne dukkahseoksessa ja laita pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä pyöryköitä uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat läpeensä kypsiä.


Raikas raastesalaatti

pieni pala valkokaalia
1 pieni fenkoli
1 porkkana
3 kevätsipulia
tuoretta korianteria
granaattiomenansiemeniä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä

Raasta kaali, fenkoli ja porkkana karkeasti. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne raasteen joukkoon. Sekoita ainekset huolella. Viimeistele tuoreella korianterilla ja granaattiomenansiemenillä.

Sekoita salaatinkastike viinietikasta, öljystä, hunajasta sekä suolasta ja mustapippurista. Kaada kastike raastesalaatin joukkoon ja sekoita.


Avokadokastike

1 syöntikypsä avokado
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl kuumaa vettä
0,5 tl suolaa
1 tl hunajaa
ripaus jauhettua chiliä ja juustokuminaa
hiukan mustapippuria myllystä
0,5 dl oliiviöljyä

Paloittele kuorittu avokado blenderin kannuun. Lisää sitruunamehu, kuuma vesi, suola, hunaja, chili sekä juustokumina ja hiukan mustapippuria. Käynnistä blenderi ja soseuta kunnes kaikki ainekset ovat tasaista sosetta. Avaa kannen aukko ja kaada sitä kautta oliiviöljy blenderin koko ajan käydessä. Hetken kuluttua kastike on valmis. Tarkista mausteiden riittävyys ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: