Vaikka
toukokuu onkin yhtä juhlaa, välillä täytyy tehdä vähän arkisempaakin ruokaa, kuten
täytettyjä pinaattilettuja. Näitä voi valmistaa myös kerralla sen verran, että osa
menee pakkaseen. Sieltä sitten täytettyjä lettuja uunin kautta pöytään, kun
tulee sellainen hetki ettei millään viitsisi laittaa ruokaa.
Jauhelihatäyte
Ruskista jauheliha kolmessa erässä kuivalla pannulla ja siirrä ruskistettu jauheliha odottamaan. Mittaa sitten pannun pohjalle ruokaöljy ja kuullota siinä hienonnetut sipuli, selleri, valkosipuli sekä chili. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, kiehuva vesi, fariinisokeri, savupaprikajauhe, punaviinietikka sekä oregano ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää lopuksi ruskistettu jauheliha, sekoita hyvin ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Mausta hienolla merisuolalla.
Täytetyt pinaattiohukaiset
250 g juustoraastetta (tässä mozzarella-cheddar-maasdam)
Täytettyjä pinaattiohukaisia varten ripottele ohukaiselle ensin juustoraastetta minkä jälkeen lusikoi siihen jauhelihatäytettä. Kääri ohukainen rullalle, ripottele pinnalle vielä hiukan juustoraastetta ja laita hetkeksi uuniin (220°C) tai mikroon kunnes juusto pinnalla on sulanut. Viimeistele creme fraichella.
![]() |
Puolet täytetyistä ohukaisista meni pakkaseen |
Tupla-annos jauhelihatäytettä valmistuu suunnilleen samalla vaivalla kuin reseptin annos ja niin teinkin, ja sain siitä kaksi eri ruokalajia. Kun letut oli täytetty, laitoin kattilan takaisin liedelle, lisäsin joukkoon kaksi tölkillistä valutettuja kidneypapuja sekä vähän lisää mausteita, ja annoin muhia vielä puoli tuntia lisää. Se satsi meni kahden hengen annoksina pakkaseen ja purkin päälle teksti ”chili con carne”.
2 kommenttia:
Nappasin pinaattilettujen ohjeen, kiitos! Valtavasti ohjeita teillä täällä! Nam nam.. vesi kielellä luen.
Kiitos kommentista :)
Meiltä löytyy kyllä reseptejä joka lähtöön, wanhan ajan klassikoista vähän työläämpään fine diningiin ja kaikkea siltä väliltä.
Pinnaattiletut ovat kyllä joka perheen suosikkeja.
Lähetä kommentti