perjantai 12. maaliskuuta 2021

Ruokaisa kalasalaatti eilispäivän tähteistä


Eilisestä kalasta riitti vielä toiseenkin kunnon ateriaan ja kun en halunnut syödä ihan samaa kahta päivää peräkkäin, kokosin meille ruokaisat salaatit. Vaikka kylmänä tarjottavaa salaattia ei yleensä pidetä minään pääateriana, tästä tuli niin runsaat annokset että mitään muuta ei tarvittukaan koko loppupäivänä. Ensin lautasen pohjalle kerros jääsalaattia, sen päälle muut (keskenään sopivat) ainekset ja lopuksi sitruunavinaigrette.

 

Ruokaisa kalasalaatti eilispäivän tähteistä ja jääkaapin vakioaineksista

 

 

 

jääsalaattia

 
400 g  (tai sinne päin) kypsää kalaa
 
pikkelöityä punasipulia
 
1  pieni fenkoli ohuina viipaleina
 
babypinaattia
2  keitettyä kananmunaa lohkoina
 
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
 
1  avokado viipaloituna
 
1 dl  risottoriisiä
 
puolikas mango kuutioituna
 
3  kevätsipulin vartta ohuina viipaleina

sitruunavinaigrette:

 
puolikkaan sitruunan mehu
 
2 rkl  oliiviöljyä
 
hienoa merisuolaa
 
mustapippuria myllystä
 
1 tl  juoksevaa hunajaa

 

 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Levitä kahden ison, syvän lautasen pohjalle kerros jääsalaattia. Asettele kaikki muut ainekset salaatin päälle. Sekoita vinaigretten aineset keskenään ja valuta annosten päälle.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kaunis ja herkulliselta kuulostava salaatti:) Tuossa onkin kaikenlaista hyvää:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Sitähän sanotaan, että olisi terveellistä syödä mahdollisimman moniväristä ruokaa. Tämä annos täyttää ainakin sen vaatimuksen :)