torstai 18. maaliskuuta 2021

Porokääryleet


Päätettiin sitten sulattaa pakkasesta poronpaisti. Niin tehtiin ja sitten tenkkapoo – mitä siitä oikein tekisi? Paistinkastike on aina hyvää, mutta voiskos siihen paistiin keksiä jotain? No jos se olisi filee niin siitä voisi kääriä sieniduxellesin kanssa beef wellingtonin. Metsäsienisekoituspakettikin oli odottanut jo pitkään sopivaa käyttöä jääkaapissa. Sittenpä päätinkin kääräistä sen sienijutun paistin sisälle tähän tapaan.

 

Porokääryleet

700g              poron sisäpaistia

250 g             metsäsienisekoitusta
1                    sipuli hienonnettuna
1 rkl              tuoretta timjamia
2 rkl              voita
125 g             mustaa Koskenlaskijaa
                      hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä
                      voita paistoon
1 tölkki          Kukko Pils alkoholiton
n. 0,5 l           liha- tai kasvislientä
muutama       mustapippuri
muutama       katajanmarja
                      laakerinlehti

Valmista ensin sienitäyte. Valuta ja nopeasti huuhtaise metsäsienikuutiot. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa paistinpannulla ja siirrä sivuun. Laita hienonnetut sienet samalle pannulle ja paistele niitä kunnes ylimääräinen vesi on poistunut ja sienet saavat vähän väriä. Palauta sipulit pannulle, mausta timjamilla ja pippurilla ja murustele 50 g mustaa Koskenlaskijaa joukkoon ja anna hautua vähän aikaa. Siirrä sivuun ja jäähdytä.

Kuumenna uuni 150°C:een. Viipaloi poronpaisti ja taputtele viipaleet talousmuovikelmujen välissä ohuemmiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja levitä niille sienipaistosta. Leikkaa juusto tangoiksi, laita yksi juustotanko viipaleen ohuempaan päähän ja kääri viipaleet rulliksi. Sido rullat paistonarulla.  Ruskista rullien pinta voissa ja laita rullat kannelliseen uunivuokaan. Kuumenna liemi ja olut, kaada rullille, lisää mausteet ja kypsennä uunissa n. 30 -40 minuuttia. 


Kastike

40 g               voita

40 g               vehnäjauhoja
n.5 dl             paistolientä

Siivilöi paistoliemi, kiehauta ja suurusta voi-jauhoseoksella. Tarjoa pororullat peruna-palsternakkapyreen, kastikkeen ja salaatin kanssa.

 

Ei kommentteja: