Nyt, kun kesän sadon porkkanoita
on saatavana, kannattaa niitä käyttää. Porkkanoista saa erinomaisen
herkullisia, kun kypsentää ne ensin uunissa ja sitten pannulla. Näin
valmistetut porkkanat sopivat lähes minkä tahansa ruoan lisukkeeksi. Kun
sanotaan että ”joka keitetyn paistaa, se makean maistaa”, niin siitä vasta
herkkua tuleekin kun paistetun paistaa.
Kahdesti paistetut herkkuporkkanat
1
– 2 nippua uuden sadon porkkanoita
karkeaa
merisuolaa
muutama
timjaminoksa
muutama
rosmariininoksa
pari timjaminoksaa
juoksevaa
hunajaa
Kuumenna
uuni 180°C:een ja pese sillä aikaa porkkanat huolellisesti. Niitä ei tähän
aikaan vuotta kannata vielä kuoria. Halkaise ne jos ovat kovin suuria. Levitä
uunivuokaan tai pellille kerros karkeaa merisuolaa ja asettele porkkanat
suolapedille. Laita mukaan timjamin ja rosmariinin oksia ja kypsennä
porkkanoita noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä ja jos
tuntuvat vielä kovilta, niin anna lisäaikaa vartti ja vaikka toinenkin. Poista
vuoka uunista.
Porkkanat
voivat nyt odotella muiden ruokien valmistumista. Kun tulee aika tarjoilla ne,
niin kuumenna voi ja timjamit paistinpannulla. Pyörittele porkkanoita voissa
niin, että ne lämpiävät. Lisää hunaja lopuksi, ettei se pala pannulle, ja
pyörittele porkkanoita vielä hetki.
Näistä porkkanoista tulee myös täydellinen "nakki" kasvissyöjän hotdogsämpylän väliin.
Näistä porkkanoista tulee myös täydellinen "nakki" kasvissyöjän hotdogsämpylän väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti