sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Mehevät broileripaistit uunissa



Broileria ostaessani olen huomannut yhä useammin päätyväni nappaamaan ostoskoriin luuttomia reisipaisteja. Tai siis, silloin kun niitä sattuu löytämään, sillä muutkin ovat löytäneet nämä kätevät pikkupaistit. Ne ovat broilerin maukkaimpia paloja, niistä ei mene mitään hukkaan ja ne säilyvät kypsennettäessä ihanan mehevinä toisin kuin kuivat rintaleikkeet. Reisipaistit ovat nopeat grillata, mutta useimmin valmistan ne paistinpannulla tai uunivuoassa. Tällä kertaa reisipaistit ovat Lidlin kylmäkaapista.

Tämä ruoka valmistuu uunissa ihan itsekseen kauden hedelmien ja kasvisten kanssa. Lihat uunivuokaan, maustekastike pinnalle, lihojen väliin tuoretta donitsipersikkaa, lopuksi suolaa sekä pippuria ja vuoka uuniin. Lisukkeeksi valmistin kanaliemessä keitettyä basmatiriisiä sekä fenkoli-retiisi-punakaali-rucola-korianterisalaattia.



Mehevät broileripaistit uunissa

1 kg broilerin (luuttomia) reisipaisteja
5 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
1 rkl dijon sinappia
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
suolaa, mustapippuria myllystä
puoli ruukkua korianteria
4 tuoretta donitsipersikkaa

Valmista maustekastike sekoittamalla keskenään sitruunamehu, hunaja, sinappi, oliiviöljy sekä suola. Asettele reisipaistit vierekkäin uunivuokaan ja valuta kastike niiden päälle. Halkaise donitsipersikat ja poista kivet. Leikkaa donitsinpuolikkaat hiukan pienemmiksi lohkoiksi ja painele reisipaistien väliin. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria sekä hienonnettua tuoretta korianteria ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja: