sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Erilainen poro 3 - poropalttu



Kun kokataan poron sisälmyksiä, ei sovi unohtaa poronverta, jota löytyy hyvin varustettujen ruokakauppojen pakastimesta. Poronverestä tulee todella maukas veripalttu. Annos on kuitenkin aika valtava, joten tästä riittää myös naapurille, joka osaa arvostaa veripalttua eli rössyä.



Poropalttu

5 dl poronverta
1 pll (3,3 dl) vaaleaa kotimaista olutta
4 dl ruisjauhoa
50 g voita
1 iso sipuli
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa

Kuori ja silppua sipuli, kuullota se voissa, lisää siirappi sekä suola, sekoita hyvin ja jäähdytä. Sekoita kulhossa poronveri sekä olut ja vatkaa joukkoon ruisjauho. Lisää lopuksi kuullotetut sipulit ja sekoita hyvin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää tartu massaa.


2 kommenttia:

Alexander Trivedi kirjoitti...

Jännä resepti, jos lisäisi massaan muutaman kananmunan ja ruoka soodaa saisiko tuosta kenties pannukakkumaisemman rakenteen ? :) Se voisi olla jännä kokeilla

Tuplaespresso kirjoitti...

Ruokasoodasta en tiedä, mutta aika usein veripaltturesepteissä on kananmunaa. Hyvin tuo tosin hyytyy ilmankin :)