Italialaiset osaavat tehdä hyviä ja yksinkertaisia ruokia perinteisistä ruoka-aineista. Eräs yksinkertaisimmista mutta herkullisista pastaruoista on pasta alla pancetta eli pastaa pancettan kera. Tämä on pasta carbonaran tapainen, mutta ilman munankeltuaisia, ja siksi ehkäpä(?) hiukan kevyempi.
Pasta pancetta
150 g linguinia (tai spagettia)
70 g pancettaa kuutioina tai suikaleina
1 sipuli kuutioituna
15 g karhunlaukkaa
tai 1 valkosipulinkynsi ja lehtipersiljaa
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
0,5-1 dl pastan keitinvettä
raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
Laita pancetta pannulle ja kypsennä sitä. Kun se saa hiukan väriä, lisää joukkoon sipuli (ja valkosipuli jos sitä käytät) ja paista ne kauniin värisiksi. Kaada viini pannulle ja raaputa sen kiehuessa pannuun tarttunut maku. Anna sen kiehua lähes loppuun. Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää karhunlaukka (tai lehtipersilja). Ota pannu pois lämmöltä.
Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä hivenen alipypsäksi. Ota talteen desilitran verran pastan keitinvettä. Valuta pasta ja kaada se pannulle uudelleen kuumennetun pancettan joukkoon. Sekoita pannua ravistelemalla ja lisää keitinvettä niin että seos on notkeaa. Lisää kourallinen raastettua parmesaania, sekoita ja annostele lautasille. Lautasella lisää pastan päälle raastettua parmesaania ja rouhi tarvittaessa lisää mustapippuria.
70 g pancettaa kuutioina tai suikaleina
1 sipuli kuutioituna
15 g karhunlaukkaa
tai 1 valkosipulinkynsi ja lehtipersiljaa
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
0,5-1 dl pastan keitinvettä
raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
Laita pancetta pannulle ja kypsennä sitä. Kun se saa hiukan väriä, lisää joukkoon sipuli (ja valkosipuli jos sitä käytät) ja paista ne kauniin värisiksi. Kaada viini pannulle ja raaputa sen kiehuessa pannuun tarttunut maku. Anna sen kiehua lähes loppuun. Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää karhunlaukka (tai lehtipersilja). Ota pannu pois lämmöltä.
Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä hivenen alipypsäksi. Ota talteen desilitran verran pastan keitinvettä. Valuta pasta ja kaada se pannulle uudelleen kuumennetun pancettan joukkoon. Sekoita pannua ravistelemalla ja lisää keitinvettä niin että seos on notkeaa. Lisää kourallinen raastettua parmesaania, sekoita ja annostele lautasille. Lautasella lisää pastan päälle raastettua parmesaania ja rouhi tarvittaessa lisää mustapippuria.
4 kommenttia:
Nam! Just tuollaiset yksinkertaiset pastat ovat ihan parhaita :)
Joskus vain "less is more".
Ja tuo karhunlaukka tekee varmasti tehtävänsä, eipä olisi tullut ensimmäisenä itselle mieleen sitä lisätä! Menee kokeiluun!
Karhunlaukka on kevään ihan upein mauste :)
Lähetä kommentti