Kyllä ranskalainen osaa... Muutamasta yksinkertaisesta aineksesta tuli käden käänteessä aivan ihana jälkiruoka. Alkuperäinen resepti: Pascale Mosnier, CVF vite et bon.
Hunaja-pistaasi-jogurttijälkiruoka ranskalaisittain
(neljälle)
4 rkl juoksevaa hunajaa
60 g pistaasipähkinän sydämiä
4 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kuohukermaa
4 pientä valkoista marenkia
Rouhi pistaasit kevyesti. Murskaa marengit karkeaksi rouheeksi. Vatkaa (mahdollisimman kylmä) kerma vaahdoksi ja sekoita se jogurtin joukkoon. Lusikoi hunaja neljän jälkiruokalasin pohjalle. Ripottele hunajan päälle kolmannes pistaasi- ja marenkimuruista ja sen päälle puolet kerma-jogurttivaahdosta. Tee vielä toinen samanlainen kerros muruista sekä jogurttikermavaahdosta ja viimeistele annokset pistaasi-marenkimuruilla. Nauti heti ettei marenki ehdi pehmetä.
4 rkl juoksevaa hunajaa
60 g pistaasipähkinän sydämiä
4 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kuohukermaa
4 pientä valkoista marenkia
Rouhi pistaasit kevyesti. Murskaa marengit karkeaksi rouheeksi. Vatkaa (mahdollisimman kylmä) kerma vaahdoksi ja sekoita se jogurtin joukkoon. Lusikoi hunaja neljän jälkiruokalasin pohjalle. Ripottele hunajan päälle kolmannes pistaasi- ja marenkimuruista ja sen päälle puolet kerma-jogurttivaahdosta. Tee vielä toinen samanlainen kerros muruista sekä jogurttikermavaahdosta ja viimeistele annokset pistaasi-marenkimuruilla. Nauti heti ettei marenki ehdi pehmetä.
2 kommenttia:
Tämähän kuulostaa vieläkin paremmalta, kuin vain maustamaton jogurtti hunajan ja pähkinöiden kanssa.:)
Pientä ranskalaista twistiä :)
Lähetä kommentti