torstai 19. syyskuuta 2019

Kahdesti paistetut herkkuporkkanat


Nyt, kun kesän sadon porkkanoita on saatavana, kannattaa niitä käyttää. Porkkanoista saa erinomaisen herkullisia, kun kypsentää ne ensin uunissa ja sitten pannulla. Näin valmistetut porkkanat sopivat lähes minkä tahansa ruoan lisukkeeksi. Kun sanotaan että ”joka keitetyn paistaa, se makean maistaa”, niin siitä vasta herkkua tuleekin kun paistetun paistaa.Kahdesti paistetut herkkuporkkanat

1 – 2 nippua uuden sadon porkkanoita
karkeaa merisuolaa
muutama  timjaminoksa
muutama  rosmariininoksa

toiseen paistamiseen  voita
pari  timjaminoksaa
juoksevaa hunajaa

Kuumenna uuni 180°C:een ja pese sillä aikaa porkkanat huolellisesti. Niitä ei tähän aikaan vuotta kannata vielä kuoria. Halkaise ne jos ovat kovin suuria. Levitä uunivuokaan tai pellille kerros karkeaa merisuolaa ja asettele porkkanat suolapedille. Laita mukaan timjamin ja rosmariinin oksia ja kypsennä porkkanoita noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä ja jos tuntuvat vielä kovilta, niin anna lisäaikaa vartti ja vaikka toinenkin. Poista vuoka uunista.

Porkkanat voivat nyt odotella muiden ruokien valmistumista. Kun tulee aika tarjoilla ne, niin kuumenna voi ja timjamit paistinpannulla. Pyörittele porkkanoita voissa niin, että ne lämpiävät. Lisää hunaja lopuksi, ettei se pala pannulle, ja pyörittele porkkanoita vielä hetki.


Näistä porkkanoista tulee myös täydellinen "nakki" kasvissyöjän hotdogsämpylän väliin.


Ei kommentteja: