sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Pika”kinkku” ja pikkujouluateria puolessa tunnissaPikkujouluna ruoanlaiton ei tarvitse olla kovin ryppyotsaista puuhaa. Notkuvien herkkupöytien sijasta aterian voi valmistaa helposti, edullisesti, todella nopeasti ja vähemmälläkin ruoanlaittokokemuksella - ja silti siinä maistuu joulu. Hyvässä seurassa vaatimattomampikin ateria on yhtä juhlaa. Ei oteta turhia paineita, sillä tämä onnistuu kaikilta:


Pikkujoulun pikakinkku kahdelle

1                    HK:n sininen lenkki kuori poistettuna
                      Dijon sinappia
                      korppujauhoa
                      kokonaisia neilikoita

Lisäkkeet

1 loota           Saarioisten jouluperunalaatikkoa (400 g) 
(HUOM! Ei sponsoroitu, se nyt vaan on ihan semi ok)

1 pss              pakasteherneitä
3-4                siivua ilmakuivattua kinkkua tai pekonia suikaloituna
1                    sipuli kuorittuna ja suikaloituna
½                   lihaliemikuutio                      
1 dl                vettä
( ½ dl            kermaa)

Kuumenna uuni 200°C :een. Poista perunalaatikosta kansi ja laita sen pinnalle kaksi reilua viipaletta voita. Poista ”kinkusta” kuori, sivele makkarat Dijon –sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Tökkää makkaroihin vielä kokonaisia neilikoita ihan kuten oikeaankin joulukinkkuun. Laita makkarat voideltuun tai tarttumattomaan uunivuokaan. Kun uuni on kuumennut niin laita makkaravuoka ja perunalaatikkovuoka uuniin keskitasolle ja kypsennä n. 30 minuuttia.

Sillä aikaa laita pieni liraus öljyä paistinpannulle ja ruskista siinä ilmakuivattu kinkku. Siirrä se sivuun lautaselle odottamaan ja lisää vähän voita pannulle. Kuullota siinä suikaloitu sipuli ja siirrä sekin lautaselle odottelemaan. Laita pannulle vesi (ja kerma), murenna siihen liemikuution puolikas, lisää herneet suoraan pakkasesta ja anna kiehua hiljalleen kunnes herneet ovat kypsiä ja neste lähes kokonaan haihtunut. Lisää sitten ilmakuivattu kinkku ja sipuli ja sekoita ja siirrä sivuun odottamaan ”kinkkua” ja laatikkoa. Rakenna annos ja nauti mieleistesi juomien kanssa. Hilpeää pikkujoulua!

Ei kommentteja: