tiistai 16. huhtikuuta 2024

Kahden aineksen linssiohukaiset

 

Jokaisella lienee nykyisin kavereita, jotka ovat vegaaneja ja/tai gluteenittomia? Kun testasin tätä ohukaisreseptiä, huomasin että tämähän sopii kaikille. Kahden aineksen linssiletut ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia. Resepti kaikkineen vaikutti niin helpolta, että se ei mitenkään voi toimia – mutta toimipas kuitenkin. Pelkistä punaisista linsseistä ja vedestä paistuu ihan oikea ohukainen! Ja koska hyvä idea täytyy jakaa, se tulee tässä. Nämä letut voi täyttää ja kääriä rullalle tai sitten tarjoilla ihan tavallisina suolaisina ohukaisina vaikka brunssilla. Taikinasta tulee kahdeksan teevadin kokoista ohukaista. Ainoa erikoisväline mitä tarvitset, on tehokas blenderi joka jaksaa jauhaa linssit hienoksi lettutaikinaksi.
 


 

Linssiohukaiset

 

2 dl                punaisia linssejä
4 dl                vettä
(0,5 tl            hienoa merisuolaa)

 

Mittaa linssit sekä vesi blenderin kannuun ja anna linssien turvota huoneenlämmössä 3-4 tuntia.

Kun vesi on imeytynyt linsseihin, käynnistä blenderi ja soseuta ainekset lettutaikinaksi. Mikäli kaipaat suolaa, lisää suola valmiiseen taikinaan ja pyöräytä ainekset kevyesti vielä kerran sekaisin.

Paista letut pienehköllä tarttumattomalla pannulla melko matalalla lämmöllä. Mittaa paistinpannulle noin 3/4 dl taikinaa ja anna ruskistua. Käännä lettu sen jälkeen kun sen saa helposti irrotetuksi paistinlastalla. Sekoita taikina tasaiseksi joka letun välillä.


Ei kommentteja: