sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Kanan lento


Air fryerista piri-pirillä maustetut rapeanahkaiset ja mehevät chicken wingsit eli kanan siivet suorastaan lennähtävät suuhun.


Ihastuimme piri-piri –mausteseokseen Portugalissa, jossa piri-piri kana (frango piri-piri) on suorastaan kansallisruoka. Tätä maustesekoitusta tai piri-piri kastiketta on melko vaikea löytää Suomesta, mutta netistä löytyy reseptejä sen valmistamiseksi itse. 


Piri-pirillä maustaminen antaa kanalle kivan chilisen maun ja jättää kielelle sopivan kihelmöinnin. Maun voimakkuus riippuu tietysti käytetystä määrästä. Jos maustetta tuntuu olevan liikaa - tai vaikka ei olisikaan – niin turkkilaisesta jogurtista tehty dippikastike antaa viilentävän tunteen ja maistuu mainiolta kasvisten ja perunoiden kanssa. Tämä herkku on helppo valmistaa ja se on yksinkertaisesti hyvää. Kaiken lisäksi tästä saa rahoilleen todella mahtavan vastineen.
 


 

Piri-piri siivet air fryerillä

 

1 kg               kokonaisia kanan siipiä (kahdelle)

                      hienoa merisuolaa
1 rkl              Piri-Piri kastiketta
2 rkl              rypsiöljyä
 
Taputtele siivet kuiviksi ja mausta ne suolalla. Sekoita Piri-Piri ja öljy ja sivele siivet sillä molemmin puolin. (esikuumenna tarvittaessa air fryerisi käyttöohjeen mukaan) Asettele siivet koriin mahdollisimman ilmavasti ja kypsennä 200°C lämmöllä ensin 12 minuuttia. Kääntele siipiä tasaisen värin saamiseksi ja kypsennä vielä 8 minuuttia. Ajat riippuvat laitteestasi. Tarkista kypsyys ja anna tarvittaessa jatkoaikaa.
 


 

Jogurttidippi

 

300 g             turkkilaista jogurttia

½ ruukkua     tuoretta korianteria hienonnettuna
½                   sitruunan kuori raastettuna

Sekoita aineet keskenään ja anna makuuntua sen aikaa kun valmistat kanansiipiä ja perunoita. Erinomainen dippi kasviksille ja perunoille. 

Laita tarjolle haluamiasi kasviksia kuten vaikka kurkkua ja porkkanaa.

  

Rapeat lankkuperunat

1 pss              pakastettuja lankkuperunoita

                      hienoa merisuolaa

Laita perunat pakkasesta suoraan air fryeriin ja kuumenna 10 minuuttia, ravistele koria ja kuumenna toiset 10 minuuttia. Mausta hienolla merisuolalla.
 


2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Moni kehuu air fryeria. Pitäisiköhän laittaa sellainen toiveeksi joulupukille...

M kirjoitti...

Kahden hengen taloudessa monipuolinen, helppo, siisti ja nopea laite ja ainakin omat ruokani ovat olleet tosi hyvän makuisia ja pinnalta rapeita silloin kun niin halutaan. Osat koneeseen ja keittiö on siisti. Enkä saa edes komissiota kehuistani.