torstai 7. lokakuuta 2021

Kolmen suklaan kahvikakku


Kesä on ohi ja nyt voi jo siirtyä kesän kevyistä marjakakuista täyteläisempiin resepteihin, kuten suklaakakkuihin. Ja kuka sanoo, että syntymäpäiväkakun tulee olla täytekakku? Tämä superherkullinen, suklainen kahvikakku oli erinomainen syntymäpäiväkakku. Resepti on yhdistelmä useammasta suklaakakkureseptistä sovellettuna kahden litran kakkuvuokaan.


 

Kolmen suklaan kahvikakku

 

240 g  vehnäjauhoa

1 tl  leivinjauhetta
0,5 tl  ruokasoodaa
0,5 tl  suolaa
100 g  tummaa suklaata (min. 75%)
40 g  kaakaojauhetta
1 rkl  espresso pikakahvijauhetta
1 tl  vaniljauutetta
120 ml  fraiche kermaa
0,5 dl  kiehuvaa vettä
160 g  huoneenlämpöistä voita
300 g  erittäin hienoa sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa (koko M)
 
100 g  kuohukermaa
100 g  maitosuklaata rouhittuna
valkosuklaarouhetta

voita vuoan voitelemiseen

Tämän vuoan tilavuus on noin 2 litraa. Voitele vuoka reippaalla kädellä niin että voita varmasti tulee kaikkiin koloihin. Muussa tapauksessa tästä teräväkulmaisesta vuoasta kakku ei tule ulos ehjänä. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Siivilöi jauho, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola yhteen kulhoon. Sulata suklaa toisessa kulhossa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, ota se pois lämmöltä ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe sekä espressojauhe. Lisää vaniljauute, fraiche kerma sekä kiehuva vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi.

Mittaa kolmanteen kulhoon voi sekä sokeri ja vatkaa ne sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää sitten tummasuklaaseos ja sekoita se voivaahtoon kunnes taikinan väri on tasaista. Älä vatkaa, sekoita vain. Lopuksi kääntele jauhoseos taikinan joukkoon.

Lusikoi taikina huolella voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita taikinan pinta. Kypsennä kakkua uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia. Vasta sitten käännä kakku ritilälle jäähtymään.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista maitosuklaakuorrute. Kuumenna pienessä kattilassa kermaa lähes kiehumispisteeseen. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää maitosuklaarouhe. Odota minuutin verran kunnes suklaa alkaa sulaa. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja kuorrute on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä, minkä jälkeen kaada se kakun päälle ja viimeistele valkosuklaarouheella. Kakku on valmis leikattavaksi kun kuorrute on hiukan jähmettynyt.

 

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kolme suklaata ja vielä kahviakin☕🍫Ei voi olla muuta kuin hyvää😋

Tuplaespresso kirjoitti...

Suklaa on hyvää ja kolme suklaata vielä parempaa.