keskiviikko 8. elokuuta 2018

Paistettu herukka-juustokakkuRapujuhlan kruunaa jälkiruoka, joka on helppo valmistaa, ihan pieni eikä kovin makea, ei vaadi monenlaisia lisukkeita eikä erityistä asettelua lautaselle, ja sellainen jonka vielä jaksaa suosiolla syödä kaiken muun mäss..  herkuttelun jälkeen. Satokauden kirpeät herukat ovat juuri sopivia tähän tarkoitukseen, joten valmistin 20 x 30 cm uunivuoassa ihanan leipomuksen, joka on eräänlainen juustokakun ja marjapiirakan hybridi. Käytin pakastettuja puna-, musta- ja viherherukoita, mutta tuoreetkin varmasti toimivat yhtä hyvin. Tämä juustokakku täytyy leipoa jo edellisenä päivänä, sillä juustotäytteen täytyy ehtiä tekeytyä ja makujen tasaantua ennen tarjoilua.


EDIT: pari muutakin herukkapiirakkaaViinimarja-valkosuklaapiirakkaKirpeä herukka-murupiirakka
Herukkainen juustokakku uunissa

 250 g  kaurakeksejä
125 g  voisulaa

600 g  Philadelphia tuorejuustoa (ei kevyt-)
1 tölkki (397 g)  makeutettua kondensoitua maitoa
0,5 dl  tuorepuristettua sitruunamehua
3  munaa (koko M)
6 dl  (pakastettuja) herukoita
tässä:             3 dl punaherukkaa
                      1,5 dl mustaherukkaa
                      1,5 dl viherherukkaa
Murskaa kaurakeksit ihan pieniksi muruiksi ja sekoita joukkoon hiukan jäähtynyt voisula. Vuoraa 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla ja taputtele muruseos tasaisen tiukkaan vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen kuin jatkat täytteen valmistuksella.

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi, lisää joukkoon kondensoitu maito sekä sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi.  Lopuksi vatkaa munat huolella seoksen joukkoon. Levitä puolet herukoista tasaisesti keksipohjan päälle ja kaada sitten vuokaan juustomassa. Ripottele loput herukat juustomassan päälle ja laita vuoka uuniin paistumaan 150 asteeseen. Kypsennä juustokakkua 45-55 minuuttia, minkä jälkeen sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna kakun jälkikypsyä jäähtyvässä uunissa noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluiten yli yön. Leikkaa juustokakku paloiksi ja tarjoile. Halutessaan koristeeksi voi lisätä sokeroituja herukkaterttuja.


Ei kommentteja: