sunnuntai 26. elokuuta 2018

Hapanimelää kanaa ja kesäkurpitsaa



Usein sitä kaipaa vaan mahdollisimman vähällä vaivalla toteutettavaa arkiruokaa ja tämä resepti on sellainen. Kesäkurpitsasta ja broilerin mehevistä reisipaisteista tulee hyvää lähes huomaamatta. Ainekset kerroksittain uunivuokaan, vuoka uuniin ja lisukkeeksi riisiä. Tämän helpompaa ruoanlaittoa ei enää ole muu kuin valmisruoka mikrossa.


Hapanimelää kanaa ja kesäkurpitsaa

600 g broilerin reisipaisteja
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl ketsuppia
1 rkl hunajaa
3 rkl ruokokidesokeria
2 rkl sweet & sour kastiketta
1 pienen ananastölkin mehu
kourallinen tuoretta korianteria
1 kesäkurpitsa
1 pienen tölkin ananasrenkaat (4 kpl)
3 uutta sipulia varsineen
nokare voita
puolikas sitruuna

Sekoita pienessä kattilassa ketsuppi, hunaja, ruokokidesokeri, sweet & sour –kastike sekä ananasmehu ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää puolet korianterista kuuman liemen joukkoon ja sekoita. Viipaloi kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa ananasrenkaat pienemmiksi paloiksi. Jos reisipaistit ovat kokonaisia, leikkaa ne hiukan pienemmiksi paloiksi ja suolaa ja pippuroi palat molemmin puolin.

Voitele noin 20 x 30 cm uunivuoka voilla ja levitä vuoan pohjalle ensin vierekkäin kesäkurpitsaviipaleet, niiden päälle ananaspalat ja niiden päälle tasaisesti sipulirenkaat. Lado maustetut broilerinpalat kasvispedille ja kaada mausteliemi niiden päälle.

Kypsennä uunissa 175 asteessa ensin 25 minuuttia, käännä lihat, valele mausteseoksella ja kypsennä toiset 25 minuuttia. Nosta uunin lämpö 220 asteeseen ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia kunnes pinta hiukan ruskistuu.

Viimeistele sitruunaviipaleilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa.


Ei kommentteja: