maanantai 16. heinäkuuta 2018

Kevyttä kesäsalaattia kun helteellä ei jaksa laittaa muutakaanKun ulkolämpötila alkaa nousta yli hellerajan, kotikeittiö ei kauheasti houkuttele. Mieluummin laittaisi grilliruokaa ulkona tai sitten vaan yksinkertaisesti poimisi jääkaapista keskenään sopivia aineksia ja asettelisi niitä lautaselle. Sitä suuremmalla syyllä grilliin kannattaa heittää kypsymään aina isompikin erä ruokaa, joista myöhemmin voi nauttia herkullisen uusioaterian. Edellisen päivityksen burrito on yksi mahdollisuus, ruokaisa salaatti vielä helpompi. Annos kylmää, kypsää lihaa ja kasviksia salaatissa ei välttämättä tarvitse lisäkseen edes hiilareita (perunaa, pastaa tai riisiä), mutta jos on ihan pakko, salaatin kylkeen voi voidella palasen maukasta moniviljapatonkia.


Hellepäivän lounassalaatti kahdelle

200-250 g kypsää lihaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2-3 uutta sipulia
kourallinen tuoretta basilikaa
1 rasia pieniä mozzarellapalleroita
jääsalaattia
suolaa ja mustapippuria

Revi tai leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kasvikset, leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Revi jääsalaatti sekä basilikan lehdet pienemmiksi paloiksi.

Asettele lautasten pohjalle ensin jääsalaattia, sitten basilika sekä muut kasvikset ja mausta varovasti ripauksella suolaa ja mustapippuria. Viimeistele mozzarellapalloilla ja kypsällä lihalla.

Ei kommentteja: