lauantai 7. heinäkuuta 2018

Varhaisperunasalaatti ja sinappivinaigretteErinäisistä syistä johtuen blogipäivitykset ovat jääneet pahasti retuperälle. Ei, emme ole lopettaneet ruokablogin kirjoittamista. Kun aika ja energia suuntautuvat muualle, ruoanlaitosta yrittää selvitä mahdollisimman vähällä ja helpolla, jolloin reseptitkin ovat niitä samoja vanhoja. Mutta nyt on vielä ihan paras varhaisperuna-aika, joten sitä on ollut ruokapöydässä lähes joka aterialla. Suorastaan makeat varhaisperunat sopivat erityisen hyvin myös kaikenlaisiin salaatteihin, jotka valmistetaan ilman majoneesia tai maitotuotteita. Ne kun voivat kesällä pahentua yllättävänkin nopeasti. Kauden kasviksia, varhaisperunaa, keitettyä kananmunaa ja ihana sinappivinaigrette, niistä syntyy täydellinen lounas tai välipala. Helppoa, hyvää ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Saattaa olla jopa myös terveellistä?


Varhaisperunasalaatti ja sinappivinaigrette
(kahdelle)

20 pientä varhaisperunaa
2 kananmunaa
2 isoa tomaattia
1 avomaankurkku
puolikas vihreä paprika
2 uutta sipulia varsineen
6 retiisiä
sinappivinaigrette
1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria ja valkopippuria myllystä

Pese ja keitä perunat kypsiksi. Pienet Annabellet kypsyvät sopiviksi noin 16 minuutissa. Keitä kananmunat lähes koviksi eli 7,5-8 minuuttia. Jäähdytä perunat ja munat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Pese kasvikset ja leikkaa ne sopiviksi haarukkapaloiksi. Leikkaa sipulinvarret noin puolen sentin viipaleiksi. Sekoita kaikki kasvikset keskenään.

Mittaa pieneen kuppiin vinaigretten ainekset ja sekoita huolella. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita. Jaa salaatti lautasille ja viimeistele kananmunalla.


Ei kommentteja: