Kun juhannusaaton (ja –päivän) menu koostui pääasiassa kalasta ja varhaisperunoista, oli ihan hyvä että juhannussunnuntaina siihen tuli jo vähän vaihtelua. Kokkasimme silloin fajitas -aterian: tortilloja, lihaa, kasviksia, guacamolea ja kaikkea muuta mitä kunnon fajitakseen kuuluu. Kun kaikkien eri ikäisten ruokavieraiden makumieltymyksistä ei aina voi olla varma, niin kun jokainen täyttää itse omat tortillansa, saa syödäkseen varmasti sitä mistä tykkää eikä mitään ylimääräistä. Juhannuksen sääkartta ennusti mökkiseudulle niin kylmää ja epävakaista, että nämäkin varmuuden vuoksi paistettiin ja tarjoiltiin sisätiloissa. Grillataan pihalla sitten taas kun on vähän paremmat ilmat. Heinäkuussa, ehkä? Toivottavasti...
Fajitas on siitä kätevä tarjottava isommalle porukalle, että kaiken voi tehdä etukäteen tarjoiluvalmiiksi ja tarpeellisilta osin sitten lämmittää juuri ennen ruokailua. Lihojen paisto, sipulit, herkkusienet, paprikat, niistä tulee sen verran käryä, että etukäteisvalmistelu onkin enemmän kuin paikallaan.
Jälkiruokana tarjottu hedelmäsalaatti oli sekin hyvä tehdä etukäteen, sillä hedelmien pilkkomiseen kuluu yllättävän paljon aikaa. Hedelmätkin tarjoiltiin jokainen laji eri kulhosta.
Fajitas
Mausta lihasuikaleet maustesekoituksella ja ruskista ne paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. Tee samoin broilerisuikaleille. Pyyhi pannu, jatka sipulien paistamisella öljyn ja voin sekoituksessa. Kun sipulit ovat ruskistuneet, lisää tilkka vettä ja hauduta kunnes sipuli on täysin pehmeää. Siirrä sipuli pois pannulta ja jatka herkkusieniviipaleilla ja kun ne ovat valmiit, paista lopuksi paprikasuikaleet. Muista maustaa kasvikset suolaripauksella.
Laita jokainen aines tarjolle omaan kulhoonsa, joista itse kukin voi kerätä tortillansa päälle haluamansa ainekset. Lihat, sipulit, herkkusienet sekä paprikat lämmitetään ja tarjoillaan kuumana, muut kylmänä.
Lämmitä tortillat juuri ennen tarjoilua. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lämmitä tortillaa paistinlastalla painaen molemmin puolin sen verran että se alkaa ruskistua. Siirrä lämmin tortilla välittömästi kankaisen lautasliinan väliin ja jatka tortillojen lämmittämistä. Kun ne latoo yhdeksi pinoksi lautasliinojen väliin, tortillat pysyvät pehmeinä ja lämpiminä.
Noutopöydästä tortilla, siihen täytteet ja tortilla rullalle. Ja kohta sitten jonon päähän tekemään jo seuraavaa fajitasta.
Jälkiruoaksi kulhollinen hedelmiä
kastike
Mittaa kastikkeen ainekset yhteen kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi.
Jälkiruoka tarjoillaan kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti