tiistai 28. marraskuuta 2017

Minttusuklaafudge
Kun tässä jo muutamana jouluna on tehty erilaisia fudgekarkkeja, kokeilin nyt millaisia aineksia tarvitaan jotta saataisiin aikaan hyvää minttusuklaafudgea. Kaikkein helpoin tapa on sulattaa yhteen suklaata, kondensoitua maitoa sekä jotain makuainetta. Mietin pitkään, kumpi toimii makuaineena paremmin, pätkikset (joilla kauan sitten maustoin erään halloweenkakun) vai mariannekarkit (joita käytin pari vuotta sitten vaaleaan piparminttufudgeen) ja lopulta päätin käyttää kumpaakin. Mariannerakeet antavat fudgeen kivasti hiukan rousketta.


Minttusuklaafudge

2/3 tölkkiä (noin 260-270 g) kondensoitua maitoa
200 g tummaa suklaata
2 pussia (a 140 g) pätkispaloja
1 pussi (150 g) mariannerakeita
pinnalle hopeanvärisiä nonparelleja

Rouhi tumma suklaa ja pätkispalat pieniksi ja laita vesihauteeseen sulamaan. Lisää kondensoitu maito ja sekoita hyvin. Anna seoksen lämmetä ja rouhi sillä välin mariannerakeet pienemmiksi muruiksi. Kun sulatetut suklaat sekä kondensoitu maito muodostavat tasaisen vellin, kaada joukkoon mariannerouhe ja sekoita hyvin. Kaada fudgeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele nonparellit fudgen päälle saman tien. Kannattaa pitää kiirettä, sillä fudge alkaa jähmettyä aika nopeasti. Siirrä vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi ja kun fudge on valmista, leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Ennen joulua voi sitten tehdä uuden satsin, sillä tämä ei kuitenkaan riitä jouluun asti. 

P.S. Fudgea ei välttämättä aina tarvitse leikata kuutioiksi, vaan ennen kuin massa alkaa jähmettyä, siitä voi vaikka pyöritellä pieniä palloja ja ne sitten kierittää nonparelleissa.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeiltu! Aivan t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-e-n- h-y-v-ä-ä !!!
Teen ensi viikolla ison satsin lisää.

kati kirjoitti...

Nin oli, nämä oli joulun (ja vuoden!) parhaat karkit!!

Tuplaespresso kirjoitti...

Hyviä olivat ja niin helpot tehdä, että niitä voi joskus vaikka askarrella lasten kanssa :)