keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Mamin etanat el clásico



Turkulaisen ravintola Mamin ruokakirjasta oli ihan pakko kokeilla etanareseptiä, etanat el clásico. Mamin etanaviikot ovat jo vuosien perinne ja tämä on juuri sopiva resepti korvaamaan ne perinteiset valkosipulivoietanat, joita yleensä teemme. Ja kyllä olikin hyvää, yksinkertaisesti…

Reseptissä mainitaan, että ruokailijoille varataan 6-8 etanaa kullekin, mutta kyllä meidän mielestämme ainakin kotioloissa täysi tusina on ihan minimi.


Etanat el clásico
(Ravintola Mamin keittokirjasta)

1 sipuli hienonnettuna
öljyä
2 dl vettä
2 dl kermaa
2 dl smetanaa
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
6-8 etanaa/ruokailija
runsaasti persiljaa hienonnettuna
muutama kevätsipulin varsi hienonnettuna

Freesaa sipuli. Lisää vesi ja anna kiehua noin puoleen. Lisää kerma. Anna kiehua hetki ja lisää smetana. Kiehauta.

Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri sekä etanat. Kuumenna ja lisää persilja ja kevätsipuli.

Viereen paahtoleipää ja se on siinä.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Kuullostaa herkulliselta.
Käytitkö säilyke-etanoita?
T.Teija

Tuplaespresso kirjoitti...

Hei Teija. Tässä on ekstrasuuria säilyke-etanoita purkista. Valutettuna ja kevyesti huuhdottuna. Herkullista ja todella helppoa.

Helzu kirjoitti...

Etanafanille uusi ohje kokeiluun. Kiitos! Vaikuttaa houkuttelevalta ja vielä noin helppo ohje.

Tuplaespresso kirjoitti...

Etanareseptejä ei ole koskaan liikaa :)