Turkulaisen
ravintola Mamin ruokakirjasta oli ihan pakko kokeilla etanareseptiä, etanat el
clásico. Mamin etanaviikot ovat jo vuosien perinne ja tämä on juuri sopiva
resepti korvaamaan ne perinteiset valkosipulivoietanat, joita yleensä teemme.
Ja kyllä olikin hyvää, yksinkertaisesti…
Reseptissä
mainitaan, että ruokailijoille varataan 6-8 etanaa kullekin, mutta kyllä meidän
mielestämme ainakin kotioloissa täysi tusina on ihan minimi.
Etanat
el clásico
(Ravintola Mamin keittokirjasta)
1 sipuli hienonnettuna
öljyä
2 dl vettä
2 dl kermaa
2 dl smetanaa
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
6-8 etanaa/ruokailija
runsaasti persiljaa hienonnettuna
muutama kevätsipulin varsi hienonnettuna
Freesaa sipuli. Lisää vesi ja anna kiehua noin
puoleen. Lisää kerma. Anna kiehua hetki ja lisää smetana. Kiehauta.
Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, suola ja
pippuri sekä etanat. Kuumenna ja lisää persilja ja kevätsipuli.
Viereen paahtoleipää ja se on siinä.
4 kommenttia:
Hei!
Kuullostaa herkulliselta.
Käytitkö säilyke-etanoita?
T.Teija
Hei Teija. Tässä on ekstrasuuria säilyke-etanoita purkista. Valutettuna ja kevyesti huuhdottuna. Herkullista ja todella helppoa.
Etanafanille uusi ohje kokeiluun. Kiitos! Vaikuttaa houkuttelevalta ja vielä noin helppo ohje.
Etanareseptejä ei ole koskaan liikaa :)
Lähetä kommentti